Gastbloggers 2019

gastbloggers fotocredits Rawpixel

gastblogger Maartje Geels gastblogger Zoë Papaikonomou gastblogger Yanaika Zomer gastblogger Nesrine Benyakhlaf Renske de Haan gastblogger Arjan den Boer gastblogger Jennifer Aardema gastblogger Naomi Combrink gastblogger Amarens Eggeraat gastblogger Emma van Meyeren - fotocredits: Bibian Bingen gastblogger Mojdeh Feili

Deze gastbloggers schrijven voor Atria. In contact komen met een gastblogger? Mail naar Atria.

Emma van Meyeren fotocredits: Bibian Bingen

Emma van Meyeren

Emma van Meyeren is schrijver en DJ. Zij maakt verhalen over muziek en feminisme voor onder andere Noisey, Broadly, Glamcult en Resident Advisor. In 2018 startte zij de All Men? Nein Danke! stickercampagne samen met Fenna Fiction, om zichtbaarheid te geven aan de scheve genderbalans op festival line-ups.
Blogs: Waarom heeft iedereen het over Donna Haraway? | 5 inspirerende leestips over vrouwen en ziekte

 

nesrine-benyakhlaf

Nesrine Benyakhlaf

Nesrine Benyakhlaf is momenteel een masterstudent Gender Studies. Hiervoor heeft zij Cultuurwetenschappen afgerond. Nesrine leest en schrijft ook graag in haar vrije tijd. De afgelopen jaren heeft het feminisme een dominante rol in haar leven gekregen en fantaseert zij regelmatig over een matriarchale samenleving.
Blogs: Geen kinderwens

 

Arjan den Boer, gastblogger Atria

Arjan den Boer

Arjan (1972) studeerde Algemene Letteren in Utrecht en publiceert over architectuur, vormgeving, spoorwegen en geschiedenis voor o.a. De Architect en Rail Magazine. In zijn Atria-blogs zal hij enkele ‘vergeten’ vrouwelijke architecten bespreken en de vraag stellen hoe het komt dat er zo weinig waren. Blogs: De eerste vrouwelijke architecten in Nederland | Vrouwelijke grafisch ontwerpers in de 20e eeuw 

 

gastblogger Amarens Eggeraat

Amarens Eggeraat

Amarens Eggeraat (Den Haag,1992) schrijft essays over vergeten vrouwen, media en de grote stad, voor o.a. Vrij Nederland en Broadly. Ze woont in Parijs, waar ze wandeltochten over de literaire en revolutionaire geschiedenis van de stad organiseert. Blogs: Waarom is het gezicht van de protestbeweging altijd een kalme vrouw?

 

Kees Flinterman

Yanaika Zomer

Yanaika Zomer is journalist en eigenaar van Tekstbureau de Schrijfmachine. Ze schrijft onder meer voor het Noordhollands Dagblad en Opzij en was jarenlang redactielid van feministisch tijdschrift LOVER. Op haar website onderhoudt ze een blog met opiniestukken, gedeelde smart, korte verhalen en gedichten. Blogs: Te veel handen op een buik | Wat maakt een goede moeder?

 

Renske de Haan

Renske de Haan

Mijn naam is Renske de Haan, ik ben 24 jaar oud en woon in Arnhem. Als journalist wil ik verhalen vertellen die er voor mij echt toe doen. Ik wil de echte wereld laten zien, het persoonlijke van de mens. Hiermee hoop ik anderen te inspireren en deze wereld te verrijken.
Blogs: Na oorlog een nieuwe strijd: ondernemerschap

 

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou (1982) is onderzoeksjournalist, mediadocent en auteur van ‘Heb je een boze moslim voor mij?’Na een studie Geschiedenis en Arabisch werkte zij als nieuwsverslaggever en redacteur bij de Amsterdamse stadszender AT5. Daarna was zij docent Journalistiek aan Hogeschool Windesheim.
Blogs: Seksueel overschrijdend gedrag is te normaal om nieuws te zijnVrouwelijke wetenschappers worden regelmatig geïntimideerd op de werkvloer. En nu?

 

Naomi Combrink

Naomi Combrink

Naomí is literatuur- en cultuurwetenschapper, gespecialiseerd in narratieve en kritische theorie. Ze is gepassioneerd over het zichtbaar maken van emotional labour, vergeten vrouwen en het belang van #metoo. Buiten de digitale deuren van Atria zijn Naomí’s publicaties ook te vinden bij Hard//Hoofd, WOMEN Inc. en OneWorld.
Blogs: Vrouwen streden 224 jaar geleden ook al voor kiesrecht | ‘Zou Rutte ook voor vrouwenkiesrecht hebben gestemd?’

 

Jennifer Aardema, gastblogger Atria

Jennifer Aardema

Jennifer is afgestudeerd journalist en literatuurwetenschapper en werkte eerder voor Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ze schrijft en leest graag over de verbanden tussen literatuur en het denken over mensen, identiteit en samenlevingen. Krijgt nooit genoeg van verhalen, met name niet van die van vrouwen. Blogs: De moderne glazen stolp | Niemand heeft het zo druk als Ilse

 

Maartje Geels, gastblogger Atria

Maartje Geels

Maartje Geels is journalist en werkte voor diverse Nederlandstalige media, waaronder NRC en VICE. Ze studeerde af in Gender Studies waarbij ze zich vooral richtte op de positie van vrouwelijke journalisten van kleur binnen de Nederlandse mediawereld. Binnen het feminisme kijkt ze graag naar wat de invloed is van commercie op feminisme. Blogs: Wat is er toch met die Ted Bundy?

 

Mojdeh Feili, gastblogger Atria

Mojdeh Feili

Mojdeh Feili heeft de master English Literature in a Visual Culture afgerond en heeft zich tijdens haar studie gericht op gendervraagstukken en feministische literatuur. Haar specialiteit is Amerikaanse literatuur, specifiek van het tijdperk rond de tweede feministische golf en de seksuele revolutie. Ze vindt dat literatuur een laagdrempelige manier biedt om nieuwe perspectieven te ontwikkelen op belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Blogs: Deze activistische initiatieven strijden voor abortusrecht

Delen:

Gerelateerde artikelen