Onderzoek en advies

Onderzoek en advies

Beeld: fotograaf: Kirsten van Santen

Bij Atria hebben onze onderzoekers en beleidsadviseurs de expertise om gedetailleerd en grondig wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, variërend van grootschalige mixed-methods studies tot procesevaluaties en beleidsanalyses & -advies. We zijn bedreven in het vinden van de essentie, zelfs in complexe vraagstukken. 

Onze bevindingen vertalen we naar praktische toepassingen, zoals factsheets, handreikingen voor professionals en beleidsmakers, workshops en trainingen.

Samenwerken?

Ben je op zoek naar een samenwerking binnen een onderzoeksproject, zoek je advies op een specifiek gendergerelateerd onderwerp of wil je ons inhuren om onderzoek te verrichten? De onderzoekers en beleidsadviseurs van Atria werken graag en enthousiast samen met andere partijen en organisaties.

Een aantal van onze samenwerkingspartners zijn: COC Nederland, Emancipator, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rutgers, en Universiteit van Amsterdam. We deden onderzoek in opdracht van onder meer de gemeente Amsterdam, diverse ministeries en ZonMw.

Mail naar onderzoekadvies@atria.nl voor een offerte

Onze recente onderzoekspublicaties:

Een aantal van onze huidige onderzoeksprojecten:  

  • Onderzoek naar de ervaringen van mensen met afstand en adoptie in Nederland
  • Onderzoek naar de ervaringen met daten, romantische relaties en (ex)partnergeweld onder specifieke groepen jongeren
  • Onderzoek naar ervaringen met seksueel geweld bij intersekse personen 
  • Procesevaluatie van de training Happy2gether+ – over gezonde en ongezonde relaties voor jongeren met een licht verstandelijke beperking
Delen: