Raad van Toezicht

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Atria telt 5 leden: Petra Stienen, Erik Holtslag, Eric Koenen, Esther-Mirjam Sent, en Emma Harjadi Herman.

Petra Stienen (voorzitter)

Petra Stienen (1965) is per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Atria. Petra is publicist, strategisch adviseur, Arabist en Eerste Kamerlid voor D66. Zij werkte van 1992-2009 bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waaronder op de ambassades in Cairo en Damascus. Emancipatie, gendergelijkheid en inclusie zijn een rode draad in haar loopbaan en publicaties. Zij kreeg hiervoor in 2016 de Aletta Jacobsprijs van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Erik Holtslag (lid)

Erik Holtslag is ontwikkelingsgericht en maatschappelijk betrokken. Zijn huidige functie is directeur a.i. van Kenniscentrum Aequor, een intermediaire organisatie in het hart van bedrijfsmatige en onderwijskundige ontwikkelingen in het domein voedsel, natuur en leefomgeving. Na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool heeft hij bedrijfskunde gestudeerd. Holtslag heeft diverse leidinggevende en eindverantwoordelijke functies bekleed in het bedrijfsleven met als rode draad arbeidsmarkt en onderwijs. Hij levert met zijn kennis van bedrijfsvoering, marketing en strategische HR-ontwikkeling zijn bijdrage in de Raad van Toezicht. Zijn drive en affiniteit liggen op het gebied van ‘ontwikkeling in alle facetten’. Hij is verder lid van de Raad van Toezicht van NUOVO, Stichting voor Voortgezet Onderwijs in Utrecht.

Drs. Eric Koenen (lid)

Eric Koenen heeft na een loopbaan bij Philips, PWC en Cofely (waar hij tot 2007 lid was van de executive board), de Doorwerthgroep opgericht. Hij begeleidt topteams bij toekomstscenario’s, strategie- en vernieuwingsprocessen. Koenen publiceert met enige regelmaat over diversiteit en leiderschap. Samen met prof. Dr. Christien Brinkgreve heeft hij het boek ‘De winst van verschil’ geschreven. Koenen studeerde sociale wetenschappen en economie in Nijmegen en Rotterdam, bedrijfskunde en change management in de VS.

Prof. dr. Esther-Mirjam Sent (lid)

Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische theorie en economisch beleid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Een van haar onderzoeksterreinen is Economie en vrouwenstudies. In 2009, 2010 en 2011 won ze de prijs voor meeste media-optredens van de hoogleraren aan de Radboud Universiteit. Sinds 2011 is zij tevens lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Sent vervult daarnaast nog een aantal nevenfuncties.

Emma Harjadi Herman (lid)

Emma is senior communicatieadviseur bij Mama Cash, een internationaal fonds voor feministisch activisme.

Delen: