Raad van Toezicht

bibliotheek van Atria van buitenaf, Amsterdam

De Raad van Toezicht van Atria telt de volgende leden: Antje Kuilboer-Noorman, Ojanne de Vries-Chang, Emma Harjadi Herman, Hans Moors.

Antje Kuilboer-Noorman

Antje Kuilboer-Noorman is interim-voorzitter van de Raad van Toezicht van Atria.

Ojanne de Vries-Chang

Ojanne de Vries-Chang is werkzaam als interim manager en toezichthouder. Zij is bij voorkeur werkzaam in mens- en ontwikkelingsgerichte organisaties. Bij uitstek in het onderwijs of bij Atria. Zij is sterk in het analyseren en structureren van organisaties en processen. Als toezichthouder bij Atria draagt zij met haar (financiële) competenties bij aan het verder verstevigen van de governance van de organisatie.

Emma Harjadi Herman

Emma Harjadi Herman werkt in het dagelijks leven bij het Stedelijk Museum Amsterdam als hoofd educatie en inclusie. Sinds haar studententijd is ze betrokken bij verschillende feministische initiatieven, zoals Mama Cash, de Women’s March en het activisme voor de rechten van sekswerkers. Ze probeert de stemmen van kunstenaars en activisten die onvoldoende gehoord worden te versterken. Emma is een senior fellow van Humanity In Action, een internationaal netwerk van jonge mensen die zich inzetten voor mensenrechten, inclusiviteit en democratie. Emma heeft gewoond en gewerkt in New York, Parijs, Cotonou en Brussel. Nu is ze weer terug op het Amsterdamse honk met haar partner en twee kinderen.

Hans Moors

Hans Moors is eigenaar-directeur van EMMA, Experts in Media en Maatschappij en ANNE, Adviseurs voor Noordoost-Nederland. Allebei onderzoeks- en adviesbureaus waar 50 mensen werken voor de publieke zaak. Eerder was Hans hoofd van de afdelingen veiligheid & criminaliteit, welzijn & zorg bij IVA Beleidsonderzoek en Advies, lector integrale veiligheid, organisatieadviseur en onderzoeker aan verschillende universiteiten in Nederland, België en Frankrijk. Hans studeerde cultuurgeschiedenis en politieke filosofie. Zijn aandachtsgebied: de vermaatschappelijking van het denken over geslacht, sekse en inclusie gedurende de 19de en 20ste eeuw. Daar ging zijn eerste boek over, gevolgd door tal van kleinere studies. Na 2003 begon Hans zich toe te leggen op criminaliteits- en veiligheidsvraagstukken, met bijzondere aandacht voor diversiteit, relationeel geweld, vrijheid, angst en vertrouwen in criminele of extremistische (familie)netwerken. En voor hoe je daarmee als professional probeert om te gaan. Hans schreef en redigeerde over deze thema’s tientallen boeken, rapporten, wetenschappelijke artikelen en vakpublicaties. Bestuurlijk heeft Hans sinds 2006 ervaring opgedaan in de cultuur- en erfgoedsector. Daarnaast is hij lid van de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting te Vught.

Delen: