Informatie voor de pers

perspagina-2023

Atria staat graag de pers te woord. Je kunt contact met ons opnemen via pr@atria.nl of bellen naar 06 – 511 38 452.

Wat doet en weet Atria?

Atria is het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Nergens in Europa vind je meer informatie over gender, historie en de strijd voor gelijke rechten. Aan de hand van onze bijzondere collectie en op basis van wetenschappelijk onderzoek zetten we ons in voor gelijkwaardigheid en gelijke behandeling.

Met onze collecties, kennis en informatie reflecteren we op hedendaagse thema’s en stimuleren we het debat over de positie van vrouwen, in al hun diversiteit. Ook doen we wetenschappelijk onderzoek naar gendergelijkheid, brengen we maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in kaart.

Zoek je een expert?

Atria heeft inhoudelijke experts op diverse gebieden van emancipatie en vrouwengeschiedenis, bijvoorbeeld:

  • het combineren van werken en zorgen
  • geweld tegen vrouwen
  • (online) haat tegen vrouwelijke politici
  • geschiedkundige duiding van een actueel onderwerp dat voor vrouwen van belang is, zoals abortus of de loonkloof

Research

Atria’s archief van organisaties en personen meet bijna 1600 meter. We beheren meer dan 117 000 boeken, 27 000 foto’s, ruim 5000 affiches, 51 schilderijen, 16 hoofddeksels en hoofddoeken, 4 spandoeken van de Dolle Mina’s en nog veel meer bijzondere voorwerpen van de vrouwenbeweging zoals een motorpak, een fluit en een heksenbezem. 

Wil je als journalistiek researcher gebruik maken van deze informatie, dan biedt Atria je een speciale rondleiding op maat aan. Ook helpen de informatiespecialisten van Atria je graag bij je research. Neem gerust contact op via pr@atria.nl.

Beeldmateriaal nodig?

Atria heeft een uitgebreide collectie met foto’s en affiches van vrouwen en vrouwenbewegingen in de 19e, 20e en 21e eeuw. Het merendeel is te bekijken op de website en in digitale vorm te bestellen. Houd bij publicatie wel rekening met de eventuele auteursrechten.

Actueel nieuws

Atria in de pers

Delen: