Rondleidingen

rondleiding door archief en bibliotheek Atria

Atria is een rijke inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar informatie en expertise over emancipatie en vrouwengeschiedenis. Het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis herbergt een van de oudste historische en hedendaagse collecties over vrouwen en gender wereldwijd. In het archief zitten bijzondere en verrassende stukken die u eens gezien moet hebben. Bovendien is het smaakvol vormgegeven pand meer dan een bezoek waard. Daarom organiseert Atria rondleidingen en thematische tours door zijn gebouw en collecties.
Je kunt je opgeven voor een reguliere rondleiding door Atria’s bibliotheek en archief, met een groep studenten deelnemen aan een gratis Student Tour of deelnemen aan één van de thematische tours die Atria regelmatig organiseert.

Reguliere rondleiding

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het genderperspectief en geïnspireerd wil raken door de rijke vrouwengeschiedenis die bewaard wordt op de Vijzelstraat in Amsterdam. Of je nu komt vanuit je organisatie, met een groep studenten, als onderzoeker, of gewoon uit persoonlijke interesse, je bent van harte welkom.

Thema tours

Naast de reguliere rondleidingen organiseert Atria regelmatig thematische tours, bijvoorbeeld over vrouwenkiesrecht, Aletta Jacobs of de lesbische beweging tijdens de GayPride. Houd voor aankondigingen Atria’s nieuwsbrief, website en Facebook pagina in de gaten.

Studenten

Zes keer per jaar biedt Atria voor studenten een gratis rondleiding aan. Studenten en docenten kunnen zich opgeven voor deze Student Tour om kennis te maken met Atria en zijn collectie. Tijdens de Student Tour worden collectiestukken waar bijzondere verhalen aan verbonden zijn uitgelicht. Het bieden van nieuwe perspectieven, en wat Atria als organisatie kan betekenen voor jou als student of docent staat centraal tijdens de rondleiding.

Wees er bij het begin van het semester of collegejaar op tijd bij en plan de gratis tour in. Mail voor meer informatie: r.servage@atria.nl.

Bibliotheekbezoekers kunnen tijdens de openingstijden altijd een aanvraag doen voor het inzien van een archief. Kom je met een groep of heb je speciale wensen? Archiefinzage voor groepen vanaf 10 personen en onder begeleiding van een informatiespecialist kan in het Auditorium voor een bijdrage van € 50. Mail voor de mogelijkheden: r.servage@atria.nl.

Groepsgrootte van een tour

De grootte van de groep is maximaal 15 personen en minimaal 3 personen. Rondleidingen vinden alleen plaats tijdens openingstijden.

Tarieven

  • Non-profit tarief reguliere rondleiding tijdens openingstijden voor groepen tot 15 personen: €50
  • Profit tarief reguliere rondleidingen voor groepen tot 15 personen: €100
  • Zes keer per jaar student tour / reguliere rondleiding voor studenten tot 15 personen: GRATIS
  • Archiefinzage voor groepen vanaf 10 personen en onder begeleiding van een infospecialist kan in het Auditorium voor een bijdrage van € 50
  • Thema Tours worden op de website van Atria aangekondigd, tickets kosten €7,50 p.p.

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Een rondleiding duurt ongeveer een uur.

Contact

Voor meer informatie of voor het boeken van een rondleiding kun je contact opnemen met Roselle Servage: r.servage@atria.nl

Delen: