Stem voor het Aletta Jacobs Fonds – NRC Charity Awards 2019

advertentie zolang het nodig is schrijven wij op onze buik van aletta jacobs fonds voor nrc charity awards

Vandaag staat de campagne “Zolang het nodig is schrijven wij op onze buik” voor het Aletta Jacobs Fonds in het NRC Handelsblad, nrc.next, nrc.nl en op de social media kanalen van het NRC. Deze actuele campagne is ontwikkeld door twee studenten van de Willem de Kooning academie als onderdeel van de NRC Charity Awards 2019.

Stem nu voor het Aletta Jacobs Fonds

Het Aletta Jacobs Fonds lanceert een opvallende nieuwe campagne. Een campagne die speelt met het bekende beeld uit de tijd van de Dolle Mina’s die hun buik als canvas inzetten. Maar die duidelijk communiceert dat de strijd voor gelijke rechten en kansen nog niet voorbij is. Oude verworvenheden als abortus staan anno 2019 opnieuw ter discussie. De campagne werd ontwikkeld door twee studenten van de  Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Annemarijn Mulder en Jeske Maas.

Hoe kwamen ze op dit beeld?

Annemarijn:

Het Aletta Jacobs Fonds zet zich in voor vrouwenemancipatie en het behoud van de vrouwengeschiedenis. Daarom wilden wij graag een herkenbaar beeld creëren dat een link heeft naar die geschiedenis en een tekst die strijdt voor een betere toekomst.

2 jonge meiden met op hun buik geschreven Zolang het nodig is schrijven wij op onze buik

Jeske:

Deze visualisatie hebben wij gemaakt door de originele ‘baas in eigen buik’ foto uit 1970 in een nieuw jasje te steken met de strijdvaardige leus ‘zolang het nodig is schrijven wij op onze buik’. Op deze manier willen wij laten zien dat de strijd van het Aletta Jacobs Fonds voor gelijke rechten nog steeds actueel en belangrijk is!

Aletta Jacobs Fonds

Het Aletta Jacobs Fonds maakt bijzondere projecten van Atria mogelijk. Het Aletta Jacobs Fonds vindt het een sterk campagnebeeld. Zeker met de discussies die nu plaatsvinden in de samenleving omdat “baas over eigen lichaam” opnieuw weer ter discussie staat.

NRC Charity Awards 2019 – jouw stem telt!

Het Aletta Jacobs Fonds is uit ruim 400 goede doelen geselecteerd voor de NR Charity Awards 2019. Help je het Aletta Jacobs Fonds met het winnen van de publieksprijs door op ons te stemmen via www.nrccharityawards.nl? Het is t/m 13 augustus 2019 mogelijk om te stemmen.

Stem nu voor het Aletta Jacobs Fonds

collage jonge meiden met op hun buik geschreven Zolang het nodig is schrijven wij op onze buik

Delen:

Gerelateerde artikelen