Oproep Johanna Naberprijs 2024

Oproep Johanna Naberprijs 2024

Foto: portret van Johanna W.A. Naber, ca 1924, Atelier Prinses, publiek domein (Collectie IAV-Atria)

Heb jij de beste scriptie op het gebied van vrouwen- of genderstudies geschreven? Stuur deze dan nu in en win €500 en een publicatie in het tijdschrift Historica

Prijs voor beste scriptie

De Johanna Naberprijs wordt uitgeloofd door VVG platform voor vrouwen- en gendergeschiedenis en Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Bij de beoordeling van de scripties staan onder andere originaliteit en vernieuwing centraal: wat voegt de scriptie toe aan de bestaande literatuur? 

Hoe kun je meedoen?

Je hoeft geen historica te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit een afstudeerscriptie heeft geschreven op het gebied van vrouwen- of gendergeschiedenis (op masterniveau), komt in aanmerking voor deze prijs. De scriptie moet zijn afgerond tussen 1 december 2022 en 1 januari 2024. De uiterlijke inzenddatum is 1 juni 2024.  

Informatie en aanmelden

Een deelnameformulier en het reglement kun je opvragen bij de organisatie, via info@atria.nl

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is 1 juni 2024. 

De prijs wordt uitgereikt in de Maand van de Geschiedenis (oktober 2024).

Johanna W.A. Naber (1859-1941)

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber, schrijver van talrijke historische studies en in 1935 één van de oprichters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV), waaruit Atria is voortgekomen. 

Bekijk hier wie eerder de Johanna Naberprijs wonnen

Delen:

Gerelateerde artikelen