Vrouwen gaan voor gelijk loon en echte banen!

nieuws Vrouwen gaan voor gelijk loon en echte banen!

Vrouwen verdienen gemiddeld nog steeds 16% minder dan mannen. Over een hele jaar bekeken komt het erop neer dat vrouwen vanaf 3 november gratis werken. Daarom roept de FNV 3 november uit als Equal Pay Day in Nederland.

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseerde de FNV op 8 maart de bijeenkomst Vrouwen gaan voor gelijk loon en echte banen. De bijeenkomst in Sociëteit De Witte in Den Haag begon met een debat met Tweede Kamerleden, experts en werkgevers, onder leiding van Anousha Nzume. Na een korte lunch werd het FNV manifest  Equal pay en echte banen voor vrouwen aangeboden aan SER-voorzitter Mariëtte Hamer, minister van Emancipatie Jet Bussemaker en (kandidaat)-Kamerleden. Ten slotte werd een metershoog kunstwerk, het Standbeeld voor werkende vrouwen, op het Plein onthuld. De bijeenkomst is het startschot van landelijke acties voor gelijk loon, gelijk werk en echte banen.

Manifest Equal pay en echte banen voor vrouwen

Atria ondersteunt het manifest Equal pay en echte banen voor vrouwen van de FNV:

  1. Gelijk loon voor gelijk werk. Gelijke betaling tussen mannen en vrouwen moet in het regeerakkoord worden opgenomen.
  2. Echte banen voor vrouwen, met zekerheid, kwaliteit en koopkracht.
  3. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen om werk en zorg te combineren. Daarom willen we betaald ouderschapsverlof en betaalbare kinderopvang.
  4. Respect: Vrouwenberoepen zijn niet minder waard dan mannenberoepen en moeten even goed betaald worden.
  5. Meer vrouwen aan de basis én in leidinggevende functies.

In het kader van Equal Pay Day komt Atria rond 3 november ook in actie. Hou Atria’s website in de gaten of abonneer u op Atria’s nieuwsbrief.

Delen:

Gerelateerde artikelen