Vrouwenvoetbal in Nederland

vrouwenvoetbal in Nederland

Wat betekent de groei van meiden- en vrouwenvoetbal maatschappelijk gezien? Hoe draagt voetbal bij aan gelijke kansen voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes, en aan de empowerment van meisjes met een biculturele achtergrond? Welke rol spelen de media in de veranderende beeldvorming over vrouwenvoetbal?

Vrouwenvoetbal in Nederland belicht vanuit verschillende disciplines de maatschappelijke impact van vrouwenvoetbal. Onderzocht is wat de opmars van het vrouwenvoetbal zegt over de staat van de emancipatie in Nederland. Het boek is samengesteld door redacteuren Martine Prange en Martijn Oosterbaan en uitgegeven door Klement en Atria. Te koop in de boekhandel en in de bibliotheek van Atria (24,99), en ook te leen bij Atria

Vrouwenvoetbal in Nederland is onderdeel van het door de NWO gefinancierde interdisciplinaire onderzoek Van Voetbalvrouwen naar Vrouwenvoetbal. Ook Atria is partner in dit project.

Vrouwenvoetbal scoort

In opmaat naar het EK Vrouwenvoetbal werden op 13 juli 2017 de belangrijkste ontwikkelingen van het vrouwenvoetbal in Nederland belicht. Hier werd ook het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan hét boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal: Daphne Koster.
Redacteuren Martine Prange en Martijn Oosterbaan presenteerden de bevindingen van hun onderzoek. Agnes Elling (onderzoeker gespecialiseerd in sport en beeldvorming), voetballer Tessel Middag en Sarita Bajnath (initiatiefnemer van een petitie voor huldiging van de Ajaxvrouwen), schoven aan voor een gesprek. Bekijk hieronder de livestream van het programma.

Delen:

Gerelateerde artikelen