CSW62 van start

nieuws CSW62 van start

De Verenigde Naties staan deze weken in het teken van vrouwen en meisjes: de 62ste Commission on the Status of Women (CSW62) bij de VN in New York is van start gegaan.

Thema CSW62

Dit jaar is het thema van de CSW gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes op het platteland. Tijdens twee weken onderhandelen regeringsleiders en –delegaties over een slotdocument. In die tekst staan bindende afspraken over verschillende onderwerpen zoals geweld tegen vrouwen op het platteland, gelijke deelname aan besluitvorming, en investeren in ICT, zorg en onderwijs.

Input maatschappelijke organisaties

Atria is samen met WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad in Nederland verantwoordelijk voor de coördinatie van input van maatschappelijke organisaties. Dat houdt o.a. in dat er, met bijdrage van allerlei organisaties die actief zijn op het gebied van emancipatie, mensenrechten en in dit geval vrouwen en meisjes op het platteland, een document voor de Nederlandse regeringsdelegatie is opgesteld.

Volg ons

Medewerkers van Atria zijn ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd in New York. Via twitter, facebook, en deze website houden we u op de hoogte:

Lees ook:

Blogspot WO=MEN in New York

Delen:

Gerelateerde artikelen