CSW61 van start

nieuws CSW61 van start

De Verenigde Naties (VN) staan deze weken in het teken van vrouwen en meisjes: de 61ste Commission on the Status of Women (CSW61) bij de VN in New York is van start gegaan.

Thema

Dit jaar is het thema van de CSW economische zelfstandigheid van vrouwen in de snel veranderende wereld van het werk. Tijdens deze twee weken onderhandelen regeringsleiders en –delegaties over een slotdocument. In die tekst staan bindende afspraken over verschillende onderwerpen zoals geweld op de werkvloer, onderwijs en de invloed van robotisering. Antia Wiersma (manager Collecties, Onderzoek en Advies): “Hoewel het onderwerp arbeid betrekkelijk ‘veilig’ is, is het toch een  spannend jaar. Want de conservatieve wind die over de wereld waait, biedt vrouwen en meisjes op zijn zachtst gezegd geen vooruitgang. Om in de metafoor te blijven, het is eerder tegenwind dan wind mee.”

Input maatschappelijke organisaties

Atria is samen met WO=MEN en de Nederlandse Vrouwen Raad in Nederland verantwoordelijk voor de coördinatie van input van het maatschappelijk middenveld. Dat houdt o.a. in dat er, met bijdrage van allerlei maatschappelijke organisaties die actief zijn op het gebied van emancipatie, mensenrechten en in dit geval arbeid en zorg, een document met aanbevelingen voor de Nederlandse regeringsdelegatie is opgesteld.

Medewerkers van Atria zijn ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd in New York. Antia Wiersma spreekt bijvoorbeeld 16 maart op het side event Expanding opportunities for women’s land en 17 maart op het event Overcoming Challenges Facing Women in Business in this Changing World  van het International Network of Liberal Women (INLW). Via twitter, facebook, en deze website houden we u op de hoogte.

Lees ook: Adoption Agreed Conclusions CSW61

Delen:

Gerelateerde artikelen