Kleuren voor 100 jaar vrouwenkiesrecht!

nieuws europeana-coloring-book

Atria is opgenomen in de vierde editie van Europeana’s Coloring Book. Dit jaar heeft Europeana een kleurboek samengesteld voor het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Met vrouwen in de geschiedenis, in verschillende plaatsen en tijden.

Het kleurboek bevat rechtenvrije afbeeldingen (gratis toegankelijk en deelbaar!) van veertien culturele instellingen in heel Europa en vertoont verschillende vormen van cultureel erfgoed. Slijp je kleurpotloden en kleur de collectie!

100 jaar vrouwenkiesrecht

Atria heeft voor dit kleurboek een selectie gemaakt van afbeeldingen over 100 jaar vrouwenkiesrecht, omdat het dit jaar precies 100 jaar geleden is dat vrouwen actief vrouwenkiesrecht verworven hebben in Nederland.

Volg #ColorOurCollections

#ColorOurCollections is een week lang een ‘kleurfeest’ (4 – 8 februari) op sociale media. De actie wordt georganiseerd door bibliotheken, archieven en andere culturele instellingen over de hele wereld. Met behulp van materialen uit hun collecties delen zij gratis content om in te kleuren. Word creatief en kleur de collecties!

Women’s History Month

In maart 2019 viert Europeana een maandlang Internationale Vrouwendag (8 maart)
Wil je meer weten over opmerkelijke Europese vrouwen in de kunst, wetenschap en maatschappij, bezoek dan de online tentoonstelling Pioneers van Europeana
Meer over Internationale Vrouwendag?

Europeana

Europeana.eu is een portaalsite waarop gedigitaliseerde collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen te vinden zijn.

Lees verder

Delen:

Gerelateerde artikelen