Workshopleiders Stuk voor Stuk

illustratie van een pen en een potlood die aan het dansen zijn

Beeld: Elzeline Kooy

Tijdens de Canondagen op zaterdag 13 mei 2023 organiseert Atria twee gratis workshops: een schrijfworkshop en een illustratieworkshop.

Meer informatie en aanmelden voor de workshops

Breed lachende Fresco Sam-Sin
Fresco Sam-Sin geeft de schrijfworkshop “Een stuk schrijven”.
Sinds de zomer van 2020 staat Fresco Sam-Sin (1982) aan het roer van Stichting Things That Talk.
Een online platform waarop studenten historische objecten, die normaal achter gesloten deuren blijven, een stem geven. In korte tijd heeft hij Things That Talk voorzien van meerdere tentoonstellingen, nominaties voor designprijzen en verscheidene Universitaire samenwerkingen. Onder zijn leiding legt Things That Talk een klemtoon op de rol die objecten hebben op onze cultuur en maatschappij. Ook is Sam-Sin overtuigd dat objecten ons allerlei verhalen kunnen vertellen. Verhalen die ons vertellen over onszelf maar ook over de wereld om ons heen. Een vraag die Fresco veelal stelt is:

“Als een object kon praten, wat zou die ons vertellen?” 

foto van elzeline die een raam beschildert
Elzeline Kooy geeft de i
lustratieworkshop ‘Een stuk illustreren’.
Zij is een illustrator wonend en werkend in Rotterdam.
Haar werk is speels en draait veelal om kleur, met oog voor detail. In haar illustraties refereert ze vaak naar surrealisme en striptekeningen. Flora en fauna spelen een grote rol, evenals architectuur, tegelwerk en bizarre zwembaden. Ze heeft een kleine obsessie voor bakstenen, basketballen, palmbomen en disco. Een veelgestelde vraag vanuit haarzelf:

“Maar mag ik er ook een gezichtje op tekenen?” 

Delen: