Perskit: De Straat Op!

Perskit: De Straat Op!

Perskit

In de tentoonstelling De straat op!, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven. Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de eerste feministische golf streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst.

Perbericht:

Perbericht De Straat Op! (tentoonstelling)

Logo’s:

De tentoonstelling is een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Justin Zijlstra (VR-beleving).
Download hier de logo’s

De tentoonstelling

Aan de hand van o.a. foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie duik je in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Een Virtual Reality-beleving neemt je mee naar de demonstratie voor vrouwenkiesrecht in het Amsterdam van 1916 met vrouwenkiesrechtstrijders als Aletta Jacobs en Wilhelmina Drucker. Activisten van nu, zoals Devika Partiman, Sylvana Simons en Clarice Gargard, vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden.
De tentoonstelling is een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Justin Zijlstra (VR-beleving) en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Fieldlab Virtual Worlds van CLICKNL, Netwerk Digitaal Erfgoed, Amsterdams Universiteitsfonds (AUF), Rotary van Amsterdam, Ministerie van OCW, Soroptimisten, Provincie Noord-Holland en het Aletta Jacobs Fonds.

Deel je bezoek op social

Ben je enthousiast over je bezoek aan de tentoonstelling en wil je dat graag delen op social? Gebruik dan @AtriaNieuws en #destraatop

Contactgegevens:
info@atria.nl of neem contact op via +31 20 30 31 500

Praktisch:
Looptijd: 28 september 2019 t/m 5 januari 2020.
Openingstijden: ma – vrij, 8.00 – 22.00; za en zo: 10.00 – 22.00
Locatie: OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam
Toegang: gratis

Delen: