WikiVrijdag: foto’s toevoegen aan Wikipedia

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
23 feb WikiVrijdag: foto’s toevoegen aan Wikipedia

Groepsportret van vrouwen werkzaam in een vegetarisch restaurant, tijdens de Nationale Tentoonstelling van Vrouwenarbeid 1898, Collectie IAV-Atria, publiek domein, via Wikimedia Commons

1 januari was het weer Publiek Domeindag. Een dag waarop de auteursrechtelijke beperkingen op veel werken vervallen die gemaakt zijn door mensen die 70 jaar geleden zijn overleden. Hun werk valt in het publieke domein en kan voor veel meer doeleinden gebruikt worden. Wil jij ook je steentje bijdragen aan Wikipedia en publiek-domein-foto’s toevoegen aan de collectie afbeeldingen in de beelddatabank (Wikimedia Commons)?

Kom vrijdag 23 februari langs in de bibliotheek van Atria, tussen 13 en 16 uur.

Meld je aan

Programma 

Of je nu een doorgewinterde Wikipedia-bewerker bent of net begint, je bent van harte welkom. Krijg hulp hoe je een foto moet uploaden. Of ga aan de slag met een artikel over een recent overleden Nederlandse vrouw. Onze ervaren Wikipedianen zullen je helpen, van je allereerste bewerking tot het verfijnen van je vaardigheden. We trappen af om 13.00 uur. Tot 16.00 uur kun je aan de slag met toevoegen van foto’s of vrij werken aan artikelen op Wikipedia waar jij graag mee aan de slag wilt.  

En vergeet niet je laptop mee te nemen. Als je nu al wilt beginnen, bekijk dan onze introductievideo en lees de handleiding over hoe je een foto op Wikimedia Commons zet.
Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier 

Locatie

De rode Atria-bibliotheek, Vijzelstraat 20 in Amsterdam. 

Inschrijven

Deelname is kosteloos. We willen alleen graag weten hoeveel nieuwsgierige geesten we mogen verwachten, dus schrijf je snel in! 

Meld je aan

Samen met IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren we de maandelijkse WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia. Tijdens de WikiVrijdagen ontdek je niet alleen hoe Wikipedia werkt, maar ook de kunst van het bewerken en aanvullen, en het delen van foto’s op Wikimedia Commons. 

We zien je graag op 23 februari! 

Delen: