Atria Reporters 2020

Dolle Mina reporters 2020 door dolle mina

4 Atria Reporters doken het archief van Dolle Mina bij Atria in om 50 jaar Dolle Mina te laten zien.

Vijftig jaar na de eerste acties hebben Dolle Mina en de slogan ‘Baas in Eigen Buik’ nog steeds een iconische status. De radicaal feministische actiegroep is hét symbool geworden voor de tweede feministische golf. Van gratis crèches en anticonceptiepillen tot openbaar plasrecht: Welke issues zijn door Dolle Mina op de agenda gezet? Welke taboes zijn door Dolle Mina doorbroken? Welke discussies zijn door Dolle Mina teweeggebracht?

tessel-ten-zweege

Tessel ten Zweege
Tessel ten Zweege (1998) is oprichtster van feministisch kunstcollectief PISSWIFE en freelance journalist voor o.a. VICE, OneWorld en Het Parool. Gendergerelateerd geweld is één van de belangrijkste thema’s in haar artikelen, maar ook het hoofdonderwerp van de documentaire Dat Zou Jij Nooit Toelaten die ze eigenhandig maakte in maart 2020. Momenteel doet Tessel de Research Master Gender Studies aan de Universiteit Utrecht.

Bekijk hier de minidocumentaire van Tessel

 

Lucas Versteeg
Lucas Versteeg (21) is vierdejaarsstudent Journalistiek op de Christelijke Hogeschool Ede. Hij schrijft en leest graag over maatschappelijke onderwerpen zoals gender en feminisme. In de toekomst hoopt hij betekenisvolle verhalen te kunnen schrijven als professioneel journalist.

Lees hier de blog van Lucas.

 

zilla-boyer

Zilla Boyer
Zilla Boyer studeerde politicologie en gender in Amsterdam en Wenen. Ze werkte voor Stem op een Vrouw en geeft trainingen. Toen ze als stewardess de hele wereld over vloog, begon ze een podcast genaamd The Flying Feminist. Daarvoor interviewde ze in allerlei landen vrouwen die op hun eigen manier streden voor gendergelijkheid.

Lees hier de blog van Zilla.

 

marit-willemsen

Marit Willemsen
Marit Willemsen (1993) schrijft achtergrondverhalen en interviews voor onder andere NRC, Vrij Nederland en Nijmeegs Universiteitsblad Vox. Haar verhalen over onderwerpen als wetenschap of arbeidsmarkt raken vaak aan diversiteit en emancipatie, dat resulteerde eerder in stukken over de mannenpil en partnerschapsverlof. Ook modereert ze debatten over film, feminisme en meer.

Lees hier de blog van Marit.

Delen:

Gerelateerde artikelen