Jubileum WILPF 100 jaar

nieuws Jubileum WILPF 100 jaar

Van 22 – 28 april 2015 vonden in Den Haag diverse activiteiten plaats rond het 100-jarig jubileum van WILPF – The Women’s International League for Peace and Freedom. Atria werkte in het kader van dit jubileum nauw samen met WILPF Nederland.

Onthulling borstbeeld van Aletta Jacobs

Op zaterdag 25 april 2015 vond in het Vredespaleis de onthulling van het borstbeeld van Aletta Jacobs plaats, een geschenk van de Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) Nederland aan de jubilerende moederorganisatie. Atria was lid van het Comité van Aanbeveling.

Rondleiding en expositie

Zondag 26 april 2015 bezocht een groep van ruim 20 WILPF leden Atria’s bibliotheek en archief. Zij konden de archiefstukken van Aletta Jacobs, Rosa Manus en vele andere vrouwen die actief waren in de vrouwenvredesbeweging van dichtbij bekijken. In de collectie bevinden zich ook archiefmateriaal van WILPF en foto’s, correspondentie en een deelnemersspeldje van het Internationale Vrouwencongres uit 1915. Dit congres vormde de basis voor de oprichting van WILPF. In de bibliotheek was voor de gelegenheid een kleine expositie ingericht. Ter gelegenheid van de WILPF conferentie was er een bijeenkomst over historische films van het International Network of Museums for Peace (INMP).

Delen:

Gerelateerde artikelen