Bekijk het interview en Q&A met Chimamanda Adichie

Bekijk het interview en Q&A met Chimamanda Adichie

Atria hield op zaterdag 15 oktober 2016 een besloten Meet Up met de Nigeriaans-Amerikaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie waarbij een aantal feministische opiniemakers met Adichie in gesprek gingen. Na een interview door Nancy Jouwe was er tijd voor vragen en discussie gemodereerd door Clarice Gargard.

Interview en Q&A met Chimamanda Ngozi Adichie

Over Chimamanda Adichie

Adichie wordt gezien als een van de belangrijkste Afrikaanse schrijvers van haar generatie. Dat komt omdat ze op een slimme manier persoonlijke verhalen weet te verbinden met een groter verhaal als het feminisme. Behalve grote populariteit leverde haar dat ook vele prijzen op (o.a. de Commonwealth Writer’s Prize, de Orange Prize for Fiction en PEN awards). In april 2013 sprak Adichie tijdens de TEDxEuston de lezing We Should All Be Feminists uit. Citaten daaruit komen terug in het lied Flawless van Beyoncé. De lezing is later in boekvorm uitgebracht. Alle Zweedse zestienjarigen kregen in december 2015 een gratis exemplaar van de Zweedse vertaling van het boek.

Wij moeten allemaal feminist zijn

De reden voor Adichie’s bezoek aan Nederland is de uitgave van uitgeverij De Bezige Bij van de Nederlandse vertaling van haar boek: Wij moeten allemaal feminist zijn.

Delen:

Gerelateerde artikelen