Live stream F-lab met Seyran Ateş

  • Locatie: Facebook live stream
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: Live stream
24 sep live stream f-lab seyran ateş

Seyran Ateş gaat in gesprek met feministische opiniemakers in Atria’s F- Lab over feminisme en islam. Het F-lab is besloten maar zal live te volgen zijn op de Facebook site van Atria.

De Turks-Duitse Seyran Ateş is feministe, activist en advocaat en medeoprichter van de Ibn Rushd-Goethe moskee die in juli 2017 in Berlijn werd geopend. De missie van Ateş is het creëren van een veilige atmosfeer voor een democratische islam waar vrouwen, mannen en leden van de LGBTIQ+ gemeenschap gezamenlijk kunnen bidden en de koran kunnen bestuderen. Zij biedt een nieuwe en unieke feministische visie op de islam in Europa.

Centraal tijdens deze editie van het F-lab staat kritische verdieping van de discussie en de wijze waarop Seyran Ateş nieuwe perspectieven aandraagt en vrouwen met verschillende agenda’s en overtuigingen kan verbinden en inspireren. Wat is de rol van islamitisch feminisme in Europa? Hoe kunnen we ook in Nederland worden geïnspireerd door nieuwe perspectieven van vrouwen binnen en op de islam? Hoe ziet een inclusieve en democratische islam eruit en wat is het belang van vrouwelijke stemmen hierin?

Om 12.00 gaat de live stream van start met een kort interview door Zerrin Cengiz, promovenda in Gender Studies met een focus op islamitisch feminisme aan de Universiteit van Utrecht.

Na het interview gaan deelnemers met Ateş in gesprek.

De live stream wordt op maandag 24 september om 12.00 uur via Atria’s Facebook pagina uitgezonden. Het filmpje zal een week later ook via het YouTube kanaal van Atria te bekijken zijn.

Wie Seyran Ateş ook graag live wil zien: om 20:00 uur op maandag 24 september zal Seyran Ateş te gast zijn in het programma Holy Mama! in de Rode Hoed. Hiervoor zijn nog tickets beschikbaar.

Delen: