Aanmelden Johanna Naberprijs 2019

nieuws Aanmelden Johanna Naberprijs 2019

Heb jij de beste scriptie op het gebied van vrouwen- of genderstudies geschreven? Stuur deze dan nu in en win €500 en een publicatie in het tijdschrift Historica!

Prijs voor beste scriptie

De Johanna Naberprijs wordt uitgeloofd door Atria en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG). Bij de beoordeling van de scripties staan onder andere originaliteit en vernieuwing centraal: wat voegt de scriptie toe aan al bestaande literatuur?

Hoe kun je meedoen?

Je hoeft geen historicus te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit een afstudeerscriptie heeft geschreven op het gebied van vrouwen- of gendergeschiedenis (op masterniveau), komt in aanmerking voor deze prijs. De scriptie moet wel zijn afgerond zijn tussen 1 december 2017 en 1 december 2018. De uiterlijke inzenddatum is verlengd tot 15 februari 2019.

Johanna W.A. Naber (1859-1941)

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber, schrijfster van talrijke historische studies en in 1935 één van de oprichtsters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV), waaruit Atria is voortgekomen.

Reglement Johanna Naberprijs

Deelnameformulier Johanna Naberprijs 2019

Bekijk hier wie eerder de Johanna Naberprijs wonnen

Delen:

Gerelateerde artikelen