Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland

onderzoek Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland

Van Aletta Jacobs tot Pia Dijkstra, van Marga Klompé tot Annemarie Jorritsma en van Hedy d’Ancona tot Ad Melkert. Allemaal komen ze voorbij in dit handzame overzicht van de geschiedenis van het emancipatiebeleid in Nederland.

Geschiedenis van het emancipatiebeleid

De publicatie Van privéprobleem tot overheidszorg biedt een chronologisch overzicht geboden van het Nederlandse emancipatiebeleid in de 20ste en 21ste eeuw. Startpunt is de positie van vrouwen in Nederland aan het begin van de 20ste eeuw. Via de jaren 50 en 60, de invloedrijke ‘tweede feministische golf’ én de laatste decennia van de vorige eeuw, wordt je meegevoerd naar de politieke stand van zaken op het gebied van emancipatiebeleid nu. Europese en andere internationale invloeden blijven niet onbesproken. Het boek eindigt met aanbevelingen om tot een versnelling van het emancipatieproces te komen.

Auteurs

Het boek komt voort uit een samenwerking tussen em. prof. Anneke van Doorne-Huiskes, prof. Joop Schippers, prof. dr. Renée Römkens en drs. Antia Wiersma.

Te koop bij Atria

Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland (uitgave van Lecturium en Atria) kost €19,95 en is te koop in de bibliotheek van Atria.
Tevens te leen in de bibliotheek van Atria.

Delen:

Gerelateerde artikelen