Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland

onderzoek Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland

Van Aletta Jacobs tot Pia Dijkstra, van Marga Klompé tot Annemarie Jorritsma en van Hedy d’Ancona tot Ad Melkert. Allemaal komen ze voorbij in dit handzame overzicht van de geschiedenis van het emancipatiebeleid in Nederland.

Boek kopen

Geschiedenis van het emancipatiebeleid

In Van privéprobleem tot overheidszorg: emancipatiebeleid in Nederland wordt een chronologisch overzicht geboden van het Nederlandse emancipatiebeleid in de 20ste en 21ste eeuw. Met als startpunt de positie van vrouwen in Nederland aan het begin van de 20ste eeuw, wordt de lezer via de jaren vijftig en zestig, de invloedrijke ‘tweede feministische golf’ én de laatste decennia van de vorige eeuw, meegevoerd naar de politieke stand van zaken op het gebied van emancipatiebeleid nu. Europese en andere internationale invloeden blijven niet onbesproken. Het boek eindigt met aanbevelingen om tot een versnelling van het emancipatieproces te komen.

Auteurs

Het boek komt voort uit een samenwerking tussen em. prof. Anneke van Doorne-Huiskes, prof. Joop Schippers, prof. dr. Renée Römkens en drs. Antia Wiersma.

Te koop bij Atria en uitgever Lecturium

Van privéprobleem tot overheidszorg: Emancipatiebeleid in Nederland (uitgave van Lecturium en Atria) kost €19,95 en is o.a. te koop via bol.com en de bibliotheek van Atria. Tevens wordt het boek ook te leen aangeboden via Atria.

Boek kopen

Delen:

Gerelateerde artikelen