Herdenking en viering afschaffing Nederlandse slavernij

monument afschaffing slavernij

Op 1 juli (2017) is het Keti Koti en herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij in Suriname & de voormalige Nederlandse Antillen (1 juli 1863).

Dialoog estafette

Op 30 juni, om 9.00 uur begint de jaarlijkse 24-uurs dialoog estafette. Op afgesproken tijdstippen gaan steeds 1 witte en 1 zwarte Nederlander aan de voet van het Slavernijmonument in het Oosterpark in Amsterdam met elkaar in dialoog over moeilijk bespreekbare onderwerpen om meer diepgang te geven aan de discussie over de gevolgen van het slavernijverleden. De dialoog is gericht op het delen van persoonlijke ervaringen en gevoelens.

Keti Koti Tafel

Op 1 juli vindt de Keti Koti Tafel plaats in de Muiderkerk, een afwisseling van rituelen, treur en vrijheidsliederen gezongen door het koor Sinafir, dialoog-gesprekken en een ontbijt.

Nationale herdenking en viering

Aansluitend aan de Keti Koti Tafel is van 13.00 – 14.30 uur de Nationale herdenking bij het Slavernijmonument. Na de herdenking begint om 15.00 het Keti Koti Festival in het Oosterpark, gratis toegankelijk. De NOS zal de herdenking slavernijverleden live uitzenden vanaf 13.00 uur op NPO 2. Van 19.35 tot 20.10 uur is er op NPO2 een live programma rond Keti Koti vanuit het Oosterpark met gasten, reportages en een terugblik op de herdenking.

Stichting Keti Koti Tafel

De dialoog estafette wordt voor de 4e keer georganiseerd door Stichting Keti Koti tafel, een initiatief van Mercedes Zandwijken. De Keti Koti Tafel heeft als doel om stil te staan bij het slavernijverleden en de hedendaagse gevolgen. De herdenking en viering vindt plaats middels de 24-uurs dialoog estafette en de Keti Koti dialoog tafels. Atria is een van de partners van de Keti Koti Tafel.

Delen:

Gerelateerde artikelen