Feministen die wisten

feministen-die-wisten-campagnebeeld

Collage beeld: Studio FFF
Foto’s voor collage door Hans-Joachim Schröter, Liesbeth Sluiter

Noem een belangrijk wetenschapper, een uitvinder, een filosoof of een groot denker? Vraag het aan je buurvrouw, je leraar, je baas of ChatGPT. Ieders antwoord zal hoogstwaarschijnlijk één ding gemeen hebben: iedereen noemt mannen.  

Atria biedt een alternatief. Tijdens deze Maand van de Geschiedenis neemt Atria je mee op pad en laten wij jou zien dat onze geschiedenis niet enkel gevormd is door mannen. Atria laat je de vrouwen ontmoeten die de wereld blijvend hebben veranderd met hun Eureka-momenten. We vieren in oktober de feministen die streden voor het recht op abortus, het hoogleraarschap, een veilige plek ongeacht je seksuele voorkeur en voor het vrouwenkiesrecht.

Deze feministen wisten dat het anders kon. Deze feministen wisten dat het anders moest. En gingen zelf aan de slag.

Doe je mee?

In oktober doet Atria mee met de Maand van de Geschiedenis. Dit is je kans om deze vrouwen en hun Eureka-momenten op verschillende manieren te leren kennen:

  • Vanaf 2 oktober kun je meedoen met ‘De Feministische Beweging’: een gratis stadskaart die je kunt ophalen bij de bibliotheek van Atria. Tijdens een wandeling door Amsterdam krijg je exclusieve video’s te zien en interessante informatie te horen. Liever thuis kijken? Je kunt je ook aanmelden voor een speciale nieuwsbriefserie.
  • Genoeg geleerd tijdens de wandeling? Test jouw kennis tijdens dé Feministische Pubquiz bij Café Saarein op maandag 30 oktober! Wie weet ga jij er met de winst (maar sowieso met een bak feitjes voor de volgende kringverjaardag) vandoor.

Laat je inspireren door jouw nieuwe historische influencers van toen. Vrouwen die je wil leren kennen, zodat ook jij er ook één wordt: een feminist die weet.

De hele maand oktober staat bij Atria in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Op de hoogte blijven van onze activiteiten tijdens de maand? Volg ons op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Delen: