Door Dolle Mina: terugblik in 10 clips

Door Dolle Mina: terugblik in 10 clips

5 november t/m 3 december

Meld je gratis aan voor de online tour Door Dolle Mina.* Gedurende de hele looptijd van de tour is het mogelijk je aan te melden.

Aanmelden

Milou en Ayisha brengen de ludieke acties van Dolle Mina naar je toe!

Reis terug naar de jaren ’70 en de ludieke acties van Dolle Mina. Een groep vrouwen (én mannen) met lef en visie eist verandering en zet vrouwenemancipatie in Nederland op de kaart. Wat is er nu, 50 jaar later, veranderd? Aan de hand van unieke stukken uit het archief van Dolle Mina nemen feministen Milou Deelen en Ayisha Siddiqi je mee naar deze roerige tijd. Hoe kan de vrolijke strijdbaarheid van Dolle Mina ons nu nog inspireren?

50 jaar Dolle Mina

Vijftig jaar na de eerste acties hebben Dolle Mina en de slogan ‘Baas in Eigen Buik’ nog steeds een iconische status. De radicaal feministische actiegroep is hét symbool geworden voor de tweede feministische golf. Van gratis crèches en anticonceptiepillen tot openbaar plasrecht: Welke issues zijn door Dolle Mina op de agenda gezet? Welke taboes zijn door Dolle Mina doorbroken? Welke discussies zijn door Dolle Mina teweeggebracht?

Meld je aan

Doe mee aan de online tour Door Dolle Mina.* Tussen 5 november en 3 december ontvang je dan elke week twee clips met een actie, een locatie en een archiefstuk. In 10 clips brengen Milou en Ayisha de geschiedenis van Dolle Mina tot leven.
Aanmelden is gratis.

Aanmelden

85 jaar Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging


Alle getoonde archiefstukken zijn afkomstig uit de Collectie Dolle Mina. Deze is onderdeel van de Collectie Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV) bij Atria. De Collectie IAV is één van de oudste collecties over vrouwen en gender wereldwijd en bestaat in 2020 85 jaar.

Productie clips Door Dolle Mina

Concept en uitvoering: Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Presentatie: Milou Deelen en Ayisha Siddiqi
Camera, Regie, Montage: Leandra Arjona-Jacobi, Moving Creations
Campagne design: BUROBRAAK
Portretfotografie: Els Zweerink

* Je abonneert je automatisch op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Bij iedere nieuwsbrief kun je je afmelden.

Delen:

Gerelateerde artikelen