Door Dolle Mina: terugblik in 10 clips

video door dolle mina

Reis terug naar de jaren ’70 en de ludieke acties van Dolle Mina. Een groep vrouwen (én mannen) met lef en visie eist verandering en zet vrouwenemancipatie in Nederland op de kaart. Wat is er veranderd? Aan de hand van unieke stukken uit het archief van Dolle Mina nemen feministen Milou Deelen en Ayisha Siddiqi je in 10 filmpjes mee naar deze roerige tijd. Hoe kan de vrolijke strijdbaarheid van Dolle Mina ons nu nog inspireren?

Dolle Mina

Nog steeds hebben de acties van Dolle Mina en de slogan ‘Baas in Eigen Buik’ een iconische status. De radicaal feministische actiegroep is hét symbool geworden voor de ‘tweede feministische golf’. Van gratis crèches en anticonceptiepillen tot openbaar plasrecht: Welke issues zijn door Dolle Mina op de agenda gezet? Welke taboes zijn door Dolle Mina doorbroken? Welke discussies zijn door Dolle Mina teweeggebracht?

Wil je op school aan de slag met Dolle Mina? Bekijk dan ons onderwijsprogramma De lessen van Dolle Mina.

Bekijk de 10 clips over Dolle Mina

Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging

Alle getoonde archiefstukken in de clips zijn afkomstig uit de Collectie Dolle Mina. Deze is onderdeel van de Collectie Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV) bij Atria. De Collectie IAV is één van de oudste collecties over vrouwen en gender wereldwijd en bestaat sinds 1935.

Productie clips Door Dolle Mina

Concept en uitvoering: Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Presentatie: Milou Deelen en Ayisha Siddiqi
Camera, Regie, Montage: Leandra Arjona-Jacobi, Moving Creations
Campagne design: BUROBRAAK
Portretfotografie: Els Zweerink

Delen:

Gerelateerde artikelen