F-lab met Angela Saini

Angela Saini tijdens het F-lab van Atria

Op 9 maart 2018 ging Angela Saini in gesprek met feministische opiniemakers tijdens Atria’s F-lab. Het gesprek ging over feminisme en wetenschap.
Een besloten bijeenkomst die live te volgen was op Atria’s Facebook.

Angela Saini is wetenschapsjournalist en auteur. In 2011 debuteerde zij met Geek Nation. Over de opmars van India als wetenschappelijke supermacht.
Inferior: How Science Got Women Wrong and the New Research that’s Rewriting the Story is haar tweede boek. Dit boek verscheen in 2017 en is te leen in de bibliotheek van Atria.

Ondergeschikt

Een jaar later werd Ondergeschikt : hoe kennis over vrouwen ons misleidt en wat we daaraan kunnen doen uitgegeven.
Saini ontmaskert de subjectieve blik van de wetenschap over vrouwen. Er worden veel onverwachte vooroordelen aangewezen over vrouwen. Daarnaast weerlegt Saini, met overdonderend wetenschappelijk bewijs, de misvatting dat vrouwen intellectueel inferieur aan mannen zouden zijn. Ze toont aan dat verschil tussen de seksen boven alles cultureel bepaald is.

Juist de wetenschappelijke blik van vrouwen maakt het wereldbeeld van zowel mannen als vrouwen completer

Livestream Angela Saini

Amade M’Charek interviewt Angela over feminisme en wetenschap. Amade M’Charek is hoogleraar Anthropology of Science aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna ontstaat er een gesprek met Saini en de aanwezigen. Eveline van Rijswijk modereert het gesprek.
De livestream vond plaats op vrijdag 9 maart 2018 om 12.30 uur.

Delen:

Gerelateerde artikelen