1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

In de geschiedenisboeken komen vrouwen niet of nauwelijks voor. Historica Els Kloek werkte afgelopen jaren samen met meer dan 300 deskundigen aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, maar vaak ook vergeten vrouwen.

Ooit gehoord van Trijntje Keever? Van Marie du Moulin? Van Judith Leyster, Maria Gartman, Trix Terwindt? In hun tijd stuk voor stuk spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol hebben gespeeld in het verleden van Nederland.

Het boek ‘1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’ is een monumentaal naslagwerk, dat leest als een spannende dwarsdoorsnede van 1000 jaar Nederlandse geschiedenis. Het werpt een nieuw licht op de Nederlandse geschiedenis en laat zien dat de rol van de vrouw hierin vooral niet onderschat moet worden.

Bestellen 1001 vrouwen

1001 Vrouwen kost € 39,50 en is verkrijgbaar via de boekhandel.
1001 vrouwen: direct bestellen bij uitgeverij Vantilt

1001 Vrouwenwandeling

Als onderdeel van het project 1001 vrouwen stelde stadsgids Yvonne Kroon een speciale stadswandeling samen. In ca. één uur leidt de tour langs zeven Amsterdamse locaties waar historische vrouwen hun sporen achterlieten. Eindpunt is het Muntplein, ideaal om aansluitend een bezoek te brengen aan de bibliotheek en archief van Atria. Downloaden routebeschrijving 10001 Vrouwenwandeling

Delen: