WikiVrijdag met intro over heksenvervolgingen

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
21 okt WikiVrijdag met intro over heksenvervolgingen

Samen met IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren we in de Maand van de Geschiedenis een schrijfmiddag met een introductie over heksenvervolgingen op Wikipedia. Tijdens de WikiVrijdag leer je Wikipedia te editen, aan te vullen en foto’s te uploaden.

Meld je aan en ga naar huis met een eigengemaakte heksenbutton.

Dit jaar is het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Wat een ramp’. We staan stil bij de heksenvervolgingen, die naar schatting aan het eind van de Middeleeuwen tussen de 40.000 en 100.000 mensen het leven kostte. Wikipediaan Ciell geeft een korte introductie over heksenvervolgingen en vertelt hoe zij de informatie op Wikipedia en Wikidata heeft aangevuld. Vervolgens kun je zelf aan de slag.

Datum en tijd: 21 oktober, 13.00 – 16.00, online vanaf 14.00
Locatie: Bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam
Zelf meenemen: laptop
Deelname is gratis!

De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons. Vanuit Atria is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen met bronmateriaal. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we je om je in te schrijven.

De bijeenkomst is gratis. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we je om je in te schrijven.

De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria en Ihlia en vindt iedere maand plaats, afwisselend bij Atria en Ihlia. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Boekenclub en Nacht van de Heks

In oktober organiseert Atria verschillende activiteiten waarin we stilstaan bij historische gebeurtenissen die rampzalige gevolgen hadden voor vrouwen: de heksenvervolgingen.

Schrijfweken – Maand van de Geschiedenis

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Van 1 t/m 31 oktober organiseert Wikimedia Nederland schrijfweken met een link naar het thema ‘Wat een ramp!’. Help jij mee om de kennis die Wikipedia heeft over onderwerpen met dit thema te verbeteren, aan te vullen of uit te breiden?

Het doel is om samen te werken aan het updaten verbeteren en uitbreiden van kennis over internationale rampen. Door artikelen te schrijven en/of te verbeteren voor de online encyclopedie in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Of door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, of Wikidata, de gestructureerde database.

Het thema is breed te interpreteren en alle bewerkingen zijn ontzettend welkom. Onder de deelnemers verloten we een cadeaubon van 50 euro.

Beeld: vrouw beschuldigt van hekserij, Émile Deschamps (1822-1893), via Wikipedia

Delen: