WikiVrijdag schrijfmiddag – duik in de wereld van vrouwencafés!

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
27 okt WikiVrijdag schrijfmiddag – duik in de wereld van vrouwencafés!

Foto van café Saarein, 2019, eigen werk Paul2, Wikimedia Commons

Ik ben het zat, we richten wel een eigen café op! Vrouwencafés waren en zíjn het kloppend hart van empowerment, discussie en sociale verandering.  Kom vrijdag 27 oktober meeschrijven aan artikelen over vrouwencafés toen en nu op Wikipedia. Op deze manier red je verhalen die anders misschien verloren gaan. Bovendien leer je interessante feitjes en informatie over jouw favoriete café of bar. Dit ga je tot op de bodem uitzoeken.😉

Wist je dat Café Saarein één van de eerste vrouwencafés was in Amsterdam? En wil je daar de sfeer proeven? Kom dan naar onze Feministische Pubquiz op maandag 30 oktober en wie weet scoor jij nu extra punten door je deelname aan de Wikischrijfmiddag.  

Inschrijven voor WikiVrijdag

Programma 

Of je nu een doorgewinterde Wikipedia-bewerker bent of net begint, je bent van harte welkom. Onze ervaren Wikipedianen zullen je helpen, van je allereerste bewerking tot het verfijnen van je vaardigheden. We trappen af om 13.00 uur. Tot 16.00 uur kun je vrij werken aan artikelen op Wikipedia waar jij graag mee aan de slag wilt.  

En vergeet niet je laptop mee te nemen. Als je nu al wilt beginnen, bekijk dan onze introductievideo en duik in de de handleiding schrijven voor Wikipedia [PDF].
Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier 

Locatie

De rode Atria-bibliotheek, Vijzelstraat 20 in Amsterdam. 

Inschrijven

Deelname is kosteloos. We willen alleen graag weten hoeveel nieuwsgierige geesten we mogen verwachten, dus schrijf je snel in! 

Meld je aan

Samen met IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren we regelmatig WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia. Tijdens de WikiVrijdagen ontdek je niet alleen hoe Wikipedia werkt, maar ook de kunst van het bewerken en aanvullen, en het delen van foto’s op Wikimedia Commons. 

We zien je graag op 27 oktober! 

Delen: