De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

  • Locatie: Openbare bibliotheek Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 10:00
  • Type: tentoonstelling
28 sep - 5 jan tentoonstelling de straat op

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling De straat op!, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de ‘eerste feministische golf’ streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan?

Amsterdamse activisten van nu blikken terug op de activisten van toen en geven inzicht in wat hen vandaag de dag de barricade op krijgt en waarvoor we in de toekomst de straat op moeten.

Duik aan de hand van archiefmateriaal, foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Een Virtual Reality-beleving neemt je mee naar de demonstratie voor vrouwenkiesrecht in het Amsterdam van 1916. Activisten van nu vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden. Voor meer informatie bekijk Tentoonstelling: De straat op!

Plan je bezoek

Looptijd: 28 september 2019 t/m 5 januari 2020.
Openingstijden
: ma – vrij, 8.00 – 22.00; za en zo: 10.00 – 22.00
Locatie: OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam
Toegang: gratis
Horeca:
restaurant Babel en OBA café

Deel je bezoek op social

Ben je enthousiast over je bezoek aan de tentoonstelling en wil je dat graag delen op social? Gebruik dan @AtriaNieuws en #destraatop

De tentoonstelling is een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Justin Zijlstra (VR-beleving) en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Fieldlab Virtual Worlds van CLICKNL, Netwerk Digitaal Erfgoed, Amsterdams Universiteitsfonds (AUF), Rotary van Amsterdam, Ministerie van OCW, Soroptimisten, Provincie Noord-Holland en het Aletta Jacobs Fonds.

 

Delen: