De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

  • Locatie: Openbare bibliotheek Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 10:00
  • Type: tentoonstelling
28 sep - 12 jan De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

Wegens succes verlengd t/m 12 januari!

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling De straat op!, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de ‘eerste feministische golf’ streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan?

Amsterdamse activisten van nu blikken terug op de activisten van toen en geven inzicht in wat hen vandaag de dag de barricade op krijgt en waarvoor we in de toekomst de straat op moeten.

Duik aan de hand van archiefmateriaal, foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Een Virtual Reality-beleving neemt je mee naar de demonstratie voor vrouwenkiesrecht in het Amsterdam van 1916. Activisten van nu vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden. Voor meer informatie bekijk Tentoonstelling: De straat op!

Een Pop-Up Expo over de strijd voor het vrouwenkiesrecht in Amsterdam is vanaf 17 februari t/m 1 maart te zien in de Oba Javaplein, en van 4 maart t/m 27 april in de Oba Hallen.

De tentoonstelling is een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Justin Zijlstra (VR-beleving).
Tekst en inhoud: Van Gisteren
Vormgeving: BUROBRAAK
Mede mogelijk gemaakt door:

 

Delen: