Student Tour

  • Locatie: Atria, Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: Rondleiding
24 sep Student Tour

Ter kennismaking met de collectie van Atria kunnen studenten en docenten zich inschrijven voor een gratis Student Tour, op maandag 24 september, van 17.00-18.00 uur. Er is ook een Student Tour op donderdag 18 oktober.

Studenten en onderzoekers zijn welkom om Atria’s unieke collectie te raadplegen, of gebruik te maken van de rustige bibliotheek in het centrum van Amsterdam. Ben je student en wil je meer weten over emancipatie, feminisme, gender en diversiteit? Of ben je docent en wil je je studenten een gender-sensitieve blik meegeven? Dan moet je bij Atria zijn!

Student Tours

Ter kennismaking met de collectie van Atria kunnen studenten en docenten zich inschrijven voor een gratis Student Tour, op maandag 24 september, van 17.00-18.00 uur. Eén van de bibliotheekmedewerkers leidt je rond door Atria’s bibliotheek en archief en licht bijzondere stukken in de collectie uit waar inspirerende verhalen aan verbonden zijn of die nieuwe perspectieven bieden. We vertellen wat Atria doet en wat het instituut voor jou als student of docent kan betekenen.

Tijdens de Student Tour (Engelstalig) kom je van alles te weten over de geschiedenis van vrouwenemancipatie in Nederland, met een focus op onderwijs en wetenschap. Wie was bijvoorbeeld de eerste vrouwelijke student in Nederland? Of de eerste vrouwelijke hoogleraar? Welke andere vrouwen hebben een rol gehad als wegbereiders voor het recht op onderwijs en de mogelijkheid je als vrouw te ontplooien? En hoe organiseerden vrouwelijke studenten zich in het studentenleven?

Kortingsactie

Tot en met november loopt er een kortingsactie voor studenten: een jaarabonnement op de bibliotheek voor € 15,00 i.p.v. € 22,50.

Aanmelden:

Deze Student Tour is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Delen: