Strijdbare stadswandeling: doe mee met de Feministische Beweging!

  • Locatie: Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 0:00
  • Type: stadswandeling of fietsroute
2 okt - 31 okt Strijdbare stadswandeling: doe mee met de Feministische Beweging!

Collage beeld: Studio FFF
Foto’s voor collage door Hans-Joachim Schröter, Liesbeth Sluiter

Kom net als onze Feministen die Wisten in beweging en word wandelend wijzer!

Heldhaftige protesten. Memorabele acties. Flitsende eureka-momenten. Onze collectie zit vol bijzondere verhalen die wij aan jou willen vertellen. De hele maand oktober nemen we je tijdens de Maand van de Geschiedenis mee in de bijzondere levens van Carla Lont, Marjan Sax, Johanna Westerdijk en Betsy Thung Sin Nio. 

Leer jouw favo feministen kennen

Haal vanaf 2 oktober 2023 een gratis stadskaart op bij onze bibliotheek en laat je al wandelend (of fietsend) door Amsterdam inspireren door jouw nieuwe historische influencers van toen. Liever vanuit huis? Schrijf je in voor de digitale wandeling* en krijg de verhalen in je mailbox. Tijdens deze Maand van de Geschiedenis neemt Atria je mee op pad en laten wij jou zien dat onze geschiedenis niet enkel gevormd is door mannen. Atria laat je de vrouwen ontmoeten die de wereld blijvend hebben veranderd met hun eureka-momenten. We vieren in oktober de feministen die streden voor het recht op abortus, het hoogleraarschap, een plek voor het bewaren van te lang weggestopte geschiedenis en voor het vrouwenkiesrecht.

Wist je dat: Atria beheert bijna 300 persoonsarchieven. Deze materialen kun je bij ons komen bekijken of onderzoeken. Zo leer je meer over het bijzondere leven van deze vrouwen of de tijd waarin zij leefden.

Tijdens een wandeling door Amsterdam krijg je exclusieve video’s te zien en interessante informatie te horen. Laat je gedurende vier weken inspireren door jouw nieuwe historische influencers van toen. Zodat ook jij er één wordt: een feminist die weet.
Liever vanuit huis? Meld je dan aan voor onze speciale Feministen die Wisten nieuwsbriefserie.

Aanmelden voor de nieuwsbriefserie*

In het kort

Wat: De Feministische Beweging (stadswandeling of fietsroute)
Waar: Haal je gratis wandelkaart op bij Atria, Vijzelstraat 20 Amsterdam (afspraak maken niet nodig, check onze openingstijden) of in het weekend en op maandagen bij onze broer aan de overkant: de Slegte. Download hier de PDF. 
Online: Liever vanuit huis? Schrijf je hier in voor de vierwekelijkse nieuwsbriefserie*
Wanneer: de hele maand oktober 2023, ga zelfstandig op pad. Let op: om de video’s tijdens het wandelen te kunnen bekijken heb je een telefoon met internet nodig. 
Tijd: Loop of fiets wanneer je wilt, overdag zie je meer. Haal de kaart op tijdens onze openingstijden.
Taal: Nederlands. 
Kosten: Gratis. 
Meer: Alle feitjes goed in je opgenomen? Kom je kennis testen tijdens de Feministische Pubquiz!

Dit evenement is één van de activiteiten die Atria organiseert tijdens de Maand van de Geschiedenis. Meer weten? Bekijk het volledige programma hier

*Je ontvangt tevens onze maandelijkse nieuwsbrief, die je op ieder moment kunt opzeggen.

Delen: