Livestream F-lab Mona Eltahawy – AFGELAST

  • Locatie: Atria's Facebook
  • Datum:
  • Tijd: 12:00
  • Type: livestream
24 apr F-lab f-Mona Eltahawy

Het F-lab met Mona Eltahawy is afgelast vanwege haar keuze woensdag 24 mei niet bij De balie te spreken. Meer informatie over haar keuze en overwegingen vind je hier.

Mona Eltahawy gaat in gesprek met feministische opiniemakers tijdens Atria’s F-lab over feministisch actvisme, georganiseerd in samenwerking met De Balie. Het F-lab is besloten maar zal live te volgen zijn op o.a. Atria’s Facebook.

Het F-lab gaat van start met een interview door Petra Stienen, arabist, voormalig diplomaat en voorzitter van de Raad van Toezicht van Atria.
Mona Eltahawy (Port Said, 1967) is een Egyptisch-Amerikaanse columnist en radicaal feminist. Ze schrijft voor o.a. The New York Times, The Guardian and The Washington Post. Ze is auteur van het boek Hoofddoek en Maagdenvlies: Waarom het Midden Oosten een Seksuele Revolutie Nodig Heeft. Dit najaar komt haar nieuwe boek The Seven Necessary Sins for Women and Girls uit, over het aanwenden van emoties die bij vrouwen vaak veroordeeld worden, bijvoorbeeld woede, om het patriarchaat te bestrijden. In november 2011 werd Eltahawy opgepakt tijdens de Egyptische Revolutie op het Tahrirplein door de oproerpolitie, die haar fysiek mishandelde en seksueel misbruikte. Een jaar daarna werd ze in New York gearresteerd voor het overspuiten van een racistische advertentie in de metro. Eltahawy initieerde naar aanleiding van de #MeToo beweging twee sociaal mediacampagnes die viral gingen: #MosqueMeToo en #IBeatMyAssaulter.

Tijdens deze editie van het F-lab gaan we in op feministisch verzet en de wijze waarop feministische activisten, die vaak op verschillende fronten een strijd moeten leveren, hun krachten kunnen inzetten.

‘Hoe zou de wereld eruit zien als meisjes geleerd werd als vulkanen te zijn?’

is een quote van Ursula K. Le Guin die Eltahawy aanhaalt om de potentie van woede te beschrijven.
De livestream is op woensdag 24 april om 12.00 uur via Facebook te zien.
Het filmpje is later ook te bekijken via het YouTube kanaal van Atria.
Wil je Mona Eltahawy ook in het echt zien?
Woensdagavond 24 april geeft ze een lezing in De Balie [AFGELAST].

Delen: