De 6e geschiedenisles die je nooit hebt gehad  

  • Locatie: De Rode Hoed, Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 20:00
  • Type: geschiedenisles
13 okt De 6e geschiedenisles die je nooit hebt gehad  

Beeld: gedeelte van gravure uit Figaro Illustre magazine, 1903

Over zogenaamde ‘verleidster’ Cleopatra heb je vast wel gehoord op school. Maar leerde je ook over Vandana Shiva of bell hooks? Educatieplatform F-site (van historici Agnes Cremers en Mark Bergsma, Bureau van Gisteren) geeft je geschiedenislessen die afrekenen met de eenzijdige beeldvorming rondom historische vrouwen. Op vrijdag 13 oktober gaan we in De Rode Hoed in Amsterdam in gesprek over klimaatverandering en feminisme.  

‘De 6e geschiedenisles die je nooit hebt gehad’ is een samenwerking tussen Bureau Van Gisteren en Atria. 

Koop je ticket

Zij aan zij voor het klimaat

Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt en zijn ook nog eens veel vaker de dupe van klimaatverandering. Waarom leren we dan zo weinig over hen? Onder leiding van journalist Aldith Hunkar leren we deze avond vrouwen van vroeger én nu (opnieuw) kennen aan de hand van ludieke colleges van gastdocenten. Zo vertelt activist en schrijver Philsan Osman over vrouwengroepen die strijden voor een beter klimaat. Natuurkundige en hoogleraar wetenschapscommunicatie Margriet van der Heijden geeft vergeten vrouwelijke wetenschappers die al vroeg baanbrekend onderzoek deden naar klimaatverandering een podium. En sing- and songwriters Chihiro Geuzenbroek en Jeike Meijer blazen het eeuwenoude protestlied nieuw leven in. 

In het kort

Wat: Geschiedenisles over klimaatverandering en feminisme
Waar: De Rode Hoed, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 13 oktober 2023
Tijd: 20:00 uur
Taal: Nederlands
Kosten: 15 euro (of 13,50 met CJP, Stadspas en voor studenten)
Tickets kopen

Dit evenement is één van de activiteiten die Atria organiseert tijdens de Maand van de Geschiedenis. Meer weten? Bekijk het volledige programma hier 

Delen: