Oproep Johanna Naber scriptieprijs 2023

Oproep Johanna Naber scriptieprijs 2023

Foto: portret van Johanna W.A. Naber, ca 1924, Atelier Prinses, publiek domein (Collectie IAV-Atria)

Is jouw scriptie over vrouwen- en/of gendergeschiedenis € 500 waard?

In oktober 2023 wordt voor de 21ste keer de Johanna W.A. Naberprijs uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie (Masterniveau) op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis. Deze prijs wordt uitgeloofd door Atria en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG) met als doel het onderzoek op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis te bevorderen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober.

Download hier het deelnameformulier

Heb jij een scriptie geschreven over vrouwen- en/of gendergeschiedenis? Dan roepen Atria en de VVG je op mee te dingen naar deze prijs waar je € 500 mee kunt verdienen. En de eer natuurlijk!

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en één van de oprichters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (nu Atria) in 1935.

Voorwaarden voor deelname

Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool een afstudeerscriptie op het gebied van vrouwen- en/of gendergeschiedenis heeft geschreven, komt in aanmerking voor deze prijs. Je hoeft geen historicus te zijn, als het onderwerp van de scriptie maar betrekking heeft op vrouwen-/gendergeschiedenis. Je scriptie moet afgerond zijn tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2023.

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is 1 juli 2023.

Download hier het deelnameformulier

Download hier het reglement voor de Johanna Naberprijs

Bekijk hier wie eerder de Johanna Naberprijs wonnen

Delen:

Gerelateerde artikelen