Tess Czerski

Tess Czerski (zij/haar) werkt als onderzoeker bij Atria. Voor het onderzoek Binnenlandse Afstand en Adoptie, waar ze momenteel aan meewerkt, verzamelt ze de levensgeschiedenissen van mensen die tussen 1956 en 1984 te maken hebben gehad met afstand en adoptie in Nederland.

Mail Tess

Tess behaalde haar master in Politieke Sociologie aan de London School of Economics and Political Science in Londen. Na haar studie werkte ze als beleidsadviseur en projectmedewerker bij de overheids- en non-profitsector om bij te dragen aan kansengelijkheid voor jongeren in Nederland. Ze keerde terug naar de universiteit om bij de bachelor Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam haar praktijkervaring met maatschappelijke ongelijkheid en theoretische kennis in gender studies te combineren. Hier gaf ze onder andere vakken over feministische theorie en feministische en dekoloniale pedagogiek. Haar expertise ligt in inclusieve gespreksvoering en samenwerking, stereotypering en intersectioneel en transformatief onderwijs.

Wetenschappelijke publicaties

Czerski, T., Finke, J., Atme, C. & Lopes Cardozo, M. (2023). “Teaching for Equality and the Politics of Feminist and Decolonial Education: From Polarised debate to Collaborations for Change”. In: Abegglen, S., Burns, T. & Sinfield, S. (eds.) Collaboration in Higher Education. London: Bloomsbury

portret van vrouw met donker haar in groene trui staand voor rode boekenkasten in de bibliotheek van atria