Kaouthar Darmoni

Dr. Kaouthar Darmoni is genderwetenschapper en directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Ze is van oorsprong Tunesisch, studeerde genderstudies aan de Sorbonne in Parijs en promoveerde aan de Universiteit van Lyon. Na korte tijd in de V.S. en Zweden te hebben gewoond kwam ze terecht in Nederland waar ze nu ruim 20 jaar werkt en woont. Ze heeft diverse (academische) publicaties op haar naam staan en bijna twintig jaar ervaring met het doceren in gender- en mediastudies. Met het door haar opgerichte Feminine Capital & Goddess Dance coacht ze vrouwen over de hele wereld in het ontwikkelen van hun leiderschap. Sinds 1 oktober 2019 is zij directeur-bestuurder van Atria.

Ontmoet Dr. Kaouthar Darmoni

Contact Kaouthar: secr@atria.nl

Baas in eigen Bekken

“Het is tijd om het deel van het vrouwelijk lichaam te versterken dat we uit (calvinistische) schaamte vaak liever niet aanspreken: het bekken”

Dolle Mina’s begonnen 50 jaar geleden met Baas in eigen Buik om zelfbeschikking over hun lichaam te eisen en te pleiten voor de verwijdering van abortus uit het Wetboek van Strafrecht. In de sfeer van Dolle Mina gaan wij door met Baas in eigen Bekken.

In de pers – een selectie:

kaouthar darmoni in rode bibliotheek van atria