Kaouthar Darmoni

Kaouthar Darmoni (1968) is van oorsprong Tunesisch. Ze studeerde af op gender studies aan de Université Paris-Sorbonne en promoveerde aan de Université Lumières Lyon II. Ze woont en werkt sinds vele jaren in Nederland. Ze heeft diverse (academische) publicaties op haar naam staan, bijna twintig jaar ervaring met gender- en mediastudies en is daarnaast een ervaren ondernemer, spreker over vrouwelijk leiderschap en mediapersoonlijkheid. Ze is actief binnen verschillende internationale vrouwenbewegingen. De afgelopen jaren was ze ook actief als godinnendanscoach, om vrouwen te versterken. Per 1 oktober 2019 is zij directeur-bestuurder van Atria.

Ontmoet Dr. Kaouthar Darmoni

Contact Kaouthar: secr@atria.nl

Baas in eigen Bekken

“Het is tijd om het deel van het vrouwelijk lichaam te versterken dat we uit (calvinistische) schaamte vaak liever niet aanspreken: het bekken”

Dolle Mina’s begonnen 50 jaar geleden met Baas in eigen Buik om zelfbeschikking over hun lichaam te eisen en te pleiten voor de verwijdering van abortus uit het Wetboek van Strafrecht. In de sfeer van Dolle Mina gaan wij door met Baas in eigen Bekken.

In de pers – een selectie:

kaouthar darmoni in rode bibliotheek van atria