Franca Hehenkamp

Franca is onderzoeker en beleidsadviseur bij Atria. Zij werkt binnen het project Act4RespectUnlimited dat zich richt op het voorkomen van gendergerelateerd geweld onder jongeren. Hiervoor voert zij onderzoek uit naar partnergeweld onder lhbti+ jongeren en evalueert zij de interventie Happy2gether plus, die zich richt op het voorkomen van partnergeweld onder jongeren met een licht verstandelijke beperking. Voor het onderzoek Binnenlandse Afstand en Adoptie, waar ze momenteel aan meewerkt, verzamelt ze de levensgeschiedenissen van mensen die tussen 1956 en 1984 te maken hebben gehad met afstand en adoptie in Nederland.

Ook is Franca betrokken bij de jaarlijkse VN-bijeenkomst Commission on the Status of Women. En geeft ze trainingen aan politici, ambtenaren en professionals over genderstereotypen, de rol van gender in beleid en gendersensitief werken.

Mail Franca

Franca deed een bachelor Politicologie en studeerde in 2019 af met een Master of Science in Political Theory aan de Radboud Universiteit. Hierna heeft ze twee jaar als beleidsadviseur bij de overheid gewerkt, onder andere als beleidsadviseur diversiteit en inclusie.

Expertise

Franca heeft expertise ontwikkeld op het gebied van genderstereotypen, gendersensitief beleid, inclusie en intersectionaliteit. Ook is ze bekend met wetenschappelijk onderzoek en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

jonge vrouw met middellang bruin haar en blauwe trui staat voor rode boekenkasten in bibliotheek van Atria

Relevante publicaties en nieuws