Wende ambassadeur van Atria

nieuws Wende ambassadeur van Atria

Wende is niet in één hokje te vangen: singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Atria is dan ook blij te kunnen melden dat Wende per heden ambassadeur van Atria is geworden.

“Verandering is alleen mogelijk als we ons stevig verdiepen in de verhalen van onze geschiedenis. Gedragen door de kennis van ons verleden kunnen we het heden naar een steeds grotere tederheid tillen, daar ben ik van overtuigd”

zegt Wende.

“Ik heb dat nodig en ik wil dat graag doorgeven. Atria draagt dat al jaren hartstochtelijk uit en het vervult mij met trots dat ik me hun ambassadeur mag noemen.”

Atria zet zich op basis van kennis in voor gelijke behandeling van vrouwen en mannen in alle sociale en culturele diversiteiten. Om het belang van diversiteit te onderstrepen is Atria medeondertekenaar van het Charter Diversiteit.

Over Wende

Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt Wende verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen. Zo is haar project MENS, waarvan de laatste shows in april 2019 gespeeld werden in Carré en Paradiso, een even rauw als spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes.

Afgelopen jaar speelde Wende in uitverkochte theaters en clubs en op toonaangevende festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Zij won in 2018 de Annie M.G. Schmidtprijs, een BUMA NL Award, de Sylvia Kristel Award en de Harper’s Bazaar Oeuvre Award. In oktober 2018 presenteerde zij haar eigen (uitverkochte) festival Kaleidoscoop in Carré. Haar album MENS is genomineerd voor de Edison Pop Award 2019 in de categorieën Beste Album en Beste Nederlandstalige album. Momenteel werkt zij in samenwerking met het Londense The Royal Court Theatre aan haar nieuwe show “The Song Project” (werktitel), die binnenkort in première zal gaan.

Ambassadeursnetwerk Atria

Atria lanceerde onlangs zijn ambassadeursnetwerk bestaande uit veertien experts van naam en faam, met uiteenlopende persoonlijke en professionele achtergrond. Feminisme, emancipatie en diversiteit worden enerzijds steeds breder gedragen in de samenleving, maar staan anderzijds ook steeds weer onder druk. Atria richt zich op het doorbreken van genderstereotypering in onderwijs en op de arbeidsmarkt en een toekomst zonder gendergerelateerd geweld. En stelt actief zijn archief en bibliotheek met betrouwbare kennis en bronnen beschikbaar. Met dit diverse ambassadeursnetwerk wil Atria een bredere steun voor zijn missie verwerven.

Fotocredits: Robin de Puy

Delen:

Gerelateerde artikelen