Tentoonstelling Footnotes on Equality

footnotes on equality

Footnotes on Equality is een tentoonstelling van vijftien onderzoekers van het onderzoeksproject GRACE – Gender and Cultures of Equality in Europe. De tentoonstelling draait rond een meerjarig project om een eclectische verzameling van kunst en alledaagse objecten op te bouwen. Die dient als index voor verschillende omstreden punten rond de culturele productie van (on)gelijkheid.

De tentoonstelling is ontworpen door Anja Groten en Joana Chicau in samenwerking met GRACE researchers en Cookies. Je kunt deze t/m 12 mei 2019 bekijken in Casco Art Institute

GRACE Gender and Cultures of Equality in Europe

Footnotes on Equality is een van de uitkomsten en afsluitende projecten van GRACE – Gender and Cultures of Equality in Europe. GRACE is een internationaal onderzoeksproject in het kader van European Union Horizon 2020. Atria was een van de partners in het project.

Archief tentoonstelling bij Atria

In samenwerking met het Museum Team van GRACE stelt Atria een digitaal archief van de tentoonstelling samen. De aanleiding is een workshop over digitaal en participatief archiveren bij Atria in oktober 2018, met o.a. Mirjam Schaap (Stadsarchief Amsterdam), Daniëlle Kuijten (ImagineIC) en Tashina Blom (Universiteit Utrecht).

Delen:

Gerelateerde artikelen