Virtuele tour Atria

360 tour Atria © Jaap Beyleveld

Wil jij meer weten over vrouwengeschiedenis, feminisme, gender en diversiteit? Kom dan snuffelen in de bibliotheek van Atria! Met deze virtuele interactieve tour maak je kennis met onze schatkamer boordevol boeken en archieven van én over vrouwen en genderverhoudingen in de samenleving.

Bekijk de tour

360 graden door Atria heen

Klik op de witte pijltjes die je door de bibliotheek heen leiden. Volg de i’tjes en links en je bent urenlang zoet met inspirerende verhalen en feiten die je blik op de wereld veranderen. Want voor een samenleving waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben is veel werk verzet. En, zoals Aletta Jacobs zei:

“er is nog zooveel te doen op de wereld!”

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, is te vinden aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam. Voor alle bibliotheekbezoekers en archiefstruiners maakte Atria deze virtuele en interactieve 360 graden tour door de bibliotheek.
Kom je ook een kijkje nemen?
Bekijk 360 bibliotheek Atria in Amsterdam

Studiemateriaal bij Atria

De bibliotheek en het archief zijn fysiek niet te bezoeken momenteel, maar de medewerkers werken vanuit huis en kunnen je helpen met informatie voorzieningen. Heel veel bibliotheek en archief materiaal is al gedigitaliseerd en bereikbaar via de website.
In het Nederlands maar ook in het Engels.
We zitten niet stil en doen onder andere onderzoek naar het effect van corona op de combinatie zorg, werk en onderwijs voor ouders met thuiswonende kinderen. Je kunt ons daarbij helpen.

Man/vrouw verschillen

Atria is van mening dat het juist nu heel belangrijk is te kijken naar man/vrouw verschillen.
Toename van huiselijk geweld, vrouwen in de frontlinie, medicijnen die voor iedereen werkzaam zijn en de rolverdeling bij de zorgtaken.
Je kunt Atria steunen in deze moeilijke tijd via ons steunfonds het Aletta Jacobs Fonds.
Zo kunnen we met elkaar werken aan een mooiere toekomst.

Bekijk de tour

Delen:

Gerelateerde artikelen