Women’s March 2022 – join het Stop Femicide!-blok

vrouwelijke etalagepoppen ingepakt met oranje stickers met teksten als "justice" en "Do not look away" en rode strepen en kruizen

Loop mee met de Women’s March op 5 maart en join ons bij het Stop Femicide!-blok waarbij we aandacht vragen voor onze petitie STOP femicide! Kom massaal naar de Dam en laat Nederland zien dat gendergerelateerd geweld nú aangepakt moet worden!

Teken ook de petitie STOP Femicide!

Loop mee met ons Stop Femicide!-blok tijdens de Women’s March 2022:
TIME IS UP!

 • Verzamelpunt Stop Femicide!-blok: Monument op de Dam
 • Route: Van de Dam naar het Museumplein
 • Datum: 5 maart, 2022
 • Tijden:
  • 12.00 – 12.30: Verzamelen op de Dam
  • 13.00: Aanvang podiumprogramma
  • 13.45: Begin mars
  • 14:30 – 15.00: Einde mars

Het aantal vrouwen dat in de periode 2016-2020 is vermoord door partnergeweld is 56%, terwijl dit bij de moord op een man 4% was (CBS). Uit onderzoek van Atria en Rutgers blijkt dat een derde van de Nederlandse jongeren geweld onder bepaalde omstandigheden geoorloofd vindt. Zo vindt 1 op de 10 jongeren dat mannen hun vriendin mogen slaan om respect af te dwingen.

De petitie STOP femicide! neemt dan ook een duidelijk standpunt in. Wij vinden dat de femicide gevallen die zich in Nederland hebben voorgedaan voorkomen hadden kunnen en moeten worden. Atria roept op tot het daadwerkelijk aanpakken van femicide.

Met Atria willen we een mooi groot blok vormen tijdens de Women’s March om aandacht te vragen voor onze petitie STOP femicide! Om herkenbaar te zijn, vragen we jullie om rode kleding te dragen. Daarnaast zullen we ook vlaggetjes en flyers uitdelen met een oproep om de petitie STOP femicide! te tekenen. De organisatie verwacht rond de 12500 deelnemers! Een uitgelezen kans om aandacht te vragen voor onze petitie.

Maak jouw protestbord voor de Women’s March

Neem behalve je vriendinnen ook veel vrienden mee!

Teken ook de petitie STOP Femicide!

Foto: Mika Baumeister op Unsplash

Delen:

Gerelateerde artikelen