Doe mee aan #100WikiWomen Challenge!

nieuws Doe mee aan #100WikiWomen Challenge!

Vandaag start de Gendergap Werkgroep van Wikimedia Nederland de #100WikiWomen Challenge: 100 dagen lang, tot 8 maart 2018 – Internationale Vrouwendag – iedere dag een artikel publiceren over een vrouw op de Nederlandse Wikipedia.

Wikimedia Nederland wil hiermee de genderkloof op Wikipedia verkleinen. Uit onderzoek (2015) blijkt dat 89% van de deelnemers aan Wiki-projecten zichzelf als man identificeert en 11% identificeert zich als vrouw. Dit kleurt de inhoud op Wikipedia: een oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren en ondervertegenwoordiging van ‘vrouwelijke’ thema’s en interessegebieden.

Wil je meedoen aan de #100WikiWomen Challenge?

Je kunt meedoen door een datum op de #100wikiwomen lijst te kiezen en – als je het al weet – het artikel noemen dat je gaat schrijven. Zorg ervoor dat je het artikel op de afgesproken datum klaar hebt en vóór 18.00 uur publiceert.

Inspiratie voor een artikel

Kijk eens bij de wensenlijsten met vrouwen die nog geen artikel op de Nederlandse Wikipedia hebben. Hierop staan namen van wetenschappers, ambtenaren, politici, activisten, actrices, modeontwerpsters, fotomodellen, sportvrouwen, kunstenaars, journalisten, feministen, ontdekkingsreizigers, godinnen, heiligen, zakenvrouwen en koninginnen.

Hulp nodig?

Kom naar de WikiVrijdag op 15 december 2018 in de bibliotheek van Atria. Een vrijwilliger van Wikimedia Nederland is dan aanwezig om te helpen met de eerste stappen of verdere stappen op Wikipedia. Je kunt ook gebruik maken van de vele naslagwerken en de uitgebreide collectie van Atria.
De WikiVrijdag wordt iedere 3e vrijdag van de maand georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria.

Delen:

Gerelateerde artikelen