Annemiek van Beek nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Atria

nieuws portret annemieke van beek

Wij zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat drs. Annemieke van Beek MPM per 1 oktober 2021 is aangetreden als nieuwe voorzitter van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Zij volgt Prof. dr. Christien Brinkgreve op, die vanaf maart 2020 voorzitter ad interim was. Prof. Dr. Brinkgreve blijft onderdeel van de Raad van Toezicht in de rol van algemeen lid. Wij danken haar voor haar inzet als ad interim.

Annemieke van Beek is een gepassioneerde professional met jarenlange ervaring als consultant, coach, toezichthouder en voorzitter. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring binnen het werkterrein van emancipatie, gelijke kansen, gender en diversiteit. In haar rol als voorzitter weet zij te verbinden en bevlogen toezicht uit te oefenen.

Na haar studies sociologie en bedrijfskunde ging drs. Van Beek als trainer aan de slag bij het ministerie van Financiën, om vervolgens door de stromen naar senior adviesfuncties bij de Bestuursacademie Randstad en KPMG. In 1998 ving ze als managing partner aan bij VanDoorneHuiskes, een middelgroot onderzoeks- en adviesbureau bekend om zijn onderzoeken en expertise met gender en diversiteit.

Annemieke van Beek heeft veel expertise en ervaring op het terrein van bestuur en toezicht. De laatste twaalf jaar is zij voorzitter geweest van de Raad van Toezicht bij verschillende onderwijsgroepen. Momenteel is ze eveneens voorzitter van de Raad van Toezicht bij NUOVO scholen in Utrecht en Midden Nederland.

Drs. Annemieke van Beek kijkt uit naar haar nieuwe functie als voorzitter van de Raad van Toezicht van Atria:

“Ik stel mijn expertise en passie graag ter beschikking aan Atria, vanuit een verantwoordelijke rol. Toezicht houden combineert voor mij de passie van werken in organisaties die ertoe doen en de mogelijkheid daaraan een steentje bij te dragen. Ik pas goed in organisaties met bevlogen medewerkers en stakeholders; dat vind ik bij Atria. Ik denk dat ik goed in staat ben om met verbindend vermogen en daadkracht, op diverse niveaus, het werk en de missie van de organisatie, naar gendergelijkheid en emancipatie in een duurzame inclusieve toekomst, te ondersteunen. “

Delen: