Sprekers Wat een Stuk!

tekening met naast elkaar het hoofd van wilhelmina drucker, aletta jacobs, een vrouw met een hoofddoek, en een vrouw die op een deur klopt

Op 14 februari 2023 organiseren Atria en De Canon van Nederland het gratis evenement ‘Wat een Stuk!’. Deze middag gaan verschillende experts met jou in gesprek over beeldvorming, seksualiteit en inclusie.

vrouw met lang bruin haar

Historicus en schrijfster Lara Nuberg zoekt al jaren naar verhalen. Verhalen die wij nog niet kennen, die nog niet verteld worden of waar jaren niet naar geluisterd is. Ze richt zich met name op koloniale geschiedenis en de invloed hiervan op (nationale) identiteit. Tijdens ‘Wat een Stuk!’ zal ze reflecteren op haar eigen ervaringen rondom herinneringscultuur en haar zoektocht naar “thuishoren”.

Belle Barbé is schrijver en medeoprichter van de website Wipsite. Zij zet zich in voor een positieve seksuele voorlichting met ruimte voor plezier en genot in seksualiteit. Tijdens ‘Wat een Stuk!’ geeft zij de biologieles die je wél wilt volgen.

 

 

Fotograaf Cigdem Yuksel deed onderzoek naar de visuele representatie van moslima’s in Nederland en bevraagt zowel het historisch archief als het collectief visuele geheugen in Nederland. Tijdens ‘Wat een Stuk!’ leert zij je hoe belangrijk diverse representatie is, in onze archieven en de verhalen die we doorgeven, en laat zij zien welke rol jij daarin kunt spelen.

 

Agnes Cremers en Mark Bergsma zijn historici en eigenaar van bureau Van Gisteren. Zij zijn experts op het gebied van vergeten en/of onderbelichte verhalen uit de geschiedenis. Tijdens ‘Wat een Stuk!’ vertellen zij hoe bronnen, archieven en portretten een belangrijke rol spelen in de manier waarop wij verhalen doorgeven. Mark en Agnes dagen jou uit om ook mee te denken over hoe we de Canon kunnen voorzien van meer diverse invalshoeken.

Heb je je nog niet aangemeld? Dat kan hier! 

Delen: