Write for (Women’s) Rights | Amnesty International

  • Locatie: Atria
  • Datum:
  • Tijd: 15:30
  • Type: Write for Rights - Amnesty International
28 nov Write for Rights

Heb jij vijf minuten over op woensdag 28 november? Loop dan even binnen bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en schrijf een brief voor een vrouwelijke mensenrechtenverdediger in het kader van Write for Rights. Deze schrijfactie is een initiatief van Amnesty International en bedoeld om mensenrechtenactivisten die onterecht gevangen gezet zijn vrij te kregen. Atria is de uitgelezen plek om deze brief te schrijven, omdat er dit jaar nadrukkelijk geschreven wordt voor vrouwelijke mensenrechtenverdedigers. Waar kun je dat beter doen dan te midden van een bibliotheek en archief, gevuld met de verhalen van strijdbare vrouwen?

Van Brazilië tot aan Sudan

We gaan bijvoorbeeld schrijven voor Mariëlle Franco, die in maart 2018 werd vermoord. Door middel van een brief kunnen we de Braziliaanse president oproepen de moord op Mariëlle te onderzoeken en mensenrechtenactivisten beter te beschermen in Brazilie. Of wat denk je van de 24-jarige Venezolaanse activist Geraldine Chacón, die zich inzet voor jongeren uit arme delen van Venezuela en momenteel gevangengezet is. Met een brief kunnen we de regering misschien wel onder druk zetten om haar vrij te laten. De Sudanese Awad kan ook steun gebruiken. Ze heeft moeten vluchten naar Egypte omdat ze vocht voor vrouwenrechten in Sudan. Ze zit al jaren in een procedure om veilig in de VS te mogen wonen, maar sinds de Amerikaanse president Donald Trump lijkt de hoop hierop vervlogen. Met een brief kunnen we het proces misschien een duwtje in de rug geven. Zo zijn er nog veel meer verhalen van vrouwelijke mensenrechtenverdedigers die steun kunnen gebruiken!

Maak het verschil

Op woensdag 28 november tussen 14:30 en 17:00 kun je jouw brief schrijven voor vrouwelijke mensenrechtenverdedigers bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam. Wij slijpen de potloden en zorgen voor koffie en thee, het enige dat jij hoeft te doen is langs te komen en een brief te schrijven. Medewerkers van Amnesty International & Atria zullen je verder op weg helpen.

Meld je hier aan.

Delen: