Workshop protestborden maken tegen femicide

  • Locatie: Online
  • Datum:
  • Tijd: 19:30
  • Type: Workshop
25 nov Workshop protestborden maken tegen femicide

Update: I.v.m. de huidige lockdown i.c.m. het thuiswerkadvies hebben we besloten om de protestbordenavond niet fysiek doorgang te laten vinden, maar dit online te organiseren. We vinden het niet verantwoord om nu een groep mensen samen te brengen in een binnenruimte.

Bijna wekelijks wordt er in Nederland een vrouw slachtoffer van femicide: de moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn. In meer dan de helft van de gevallen is de dader de (ex)partner. Deze extreme vorm van geweld moet stoppen! Daarvoor gaan wij de straat op, op 28 november tijdens de Orange the World demonstratie: Break the silence against violence. Geen stille tocht, maar een samenkomst waar we ons flink laten horen. Daar willen we natuurlijk niet alleen staan, maar samen met jou!

Wil jij meer te weten komen over femicide en ook alvast werken aan jouw protestbord? Volg dan de online workshop die we samen met De Bovengrondse organiseren in de bibliotheek van Atria. Deze workshop vindt plaats op 25 november, de dag die de aftrap vormt van de 16 dagen van activisme tegen gendergeweld.

Het programma

19:30 Start programma – Welkom door Atria en korte inleiding ‘Wat is femicide’
19:50 UN Women – Waarom ‘Break the silence against violence’
20:00 De Bovengrondse – Inspiratie voor een goed protestbord
20:15 Aan de slag! – Protestborden maken
21:30 Wrap-up

Locatie

Online via Zoom

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Je kunt je aanmelden tot 25 november 17.30 uur via onderstaand aanmeldingsformulier.

De workshop is een samenwerking van Atria en de Bovengrondse. Het protest is een samenwerking van Atria, UN Women, Emancipator en de Bovengrondse.

Aanmelden

Delen: