Winter School #4: Renée Römkens

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 0:00
16 apr - 27 dec Winter School #4: Renée Römkens

Leer meer over het emancipatiebeleid in Nederland tijdens de colleges van de Winter School bij Atria! Met Anneke van Doorne-Huiskes, Renée Römkens, Joop Schippers, Antia Wiersma en Petra de Vries.

Dit college is verplaatst van 5 naar 16 april!

 

Wanneer konden vrouwen zonder toestemming van hun echtgenoot een (was)machine aanschaffen? En in welk jaar kon je als vrouw in Nederland abortus laten uitvoeren zonder daarvoor vervolgd te worden? Het feminisme en de vrouwenbeweging worden beschouwd als een van de meest succesvolle sociale bewegingen van de 20e en 21e eeuw. Maar wat hebben die successen opgeleverd? En wat staat er nog op de emancipatoire agenda? 

College #4 – Renée Römkens

In dit vierde college van de Winter School gaat hoogleraar Renée Römkens in op het beleid tegen gendergerelateerd geweld.

Van 19.30 – 21.30 uur  (inloop 19:00)
Ticket: €10,- (regulier) of €7,50 (student)

 

Renée Römkens

Renée Römkens is directeur/bestuurder van Atria en bijzonder hoogleraar Gender based violence aan de Universiteit van Amsterdam. Haar proefschrift Gewoon geweld? was het eerste onderzoek in Europa naar omvang, aard, achtergronden en gevolgen van geweld tegen vrouwen in heteroseksuele relaties. Zij heeft veel gepubliceerd en deed diverse (Europese) onderzoeken naar wet- en regelgeving over geweld tegen vrouwen. Haar huidige onderzoek focust op de impact van internationale mensenrechten op beleid en regelgeving op het gebied van gendergerelateerd geweld.

Emancipatiebeleid in Nederland

Het boek Van privéproblemen tot overheidszorg: emancipatiebeleid in Nederland vormt dit jaar het uitgangspunt van de collegereeks (Renée Römkens is een van de auteurs).
Wilt u voorbereid bij de colleges aanwezig zijn? Bestel het boek via de boekhandel, via bol.com of koop het tijdens een van de colleges.

Delen: