WikiVrijdag schrijfmiddag

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
22 jul WikiVrijdag schrijfmiddag

Samen met IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren we op 22 juli een schrijfmiddag om de gender- & lhbti-gap op Wikipedia te verkleinen. Tijdens de WikiVrijdagen leer je Wikipedia te editen, aan te vullen en foto’s te uploaden.

Meld je aan

Het thema van deze WikiVrijdag is: PRIDE.

Maar je kunt ook over iets anders schrijven. Kijk hier voor een lijst welke vrouwen en onderwerpen nog ontbreken op Wikipedia.

De WikiVrijdag wordt zowel on- als offline aangeboden. Wil je graag fysiek aanwezig zijn, dan word je op vrijdag 22 juli om 13:00 uur verwacht in de bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20 in Amsterdam. Je kunt hier tot 16:00 uur vrij werken aan artikelen op Wikipedia. Je kunt er ook voor kiezen om online deel te nemen van 14:00 tot 16:00 uur.

De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons. Vanuit Atria is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen met bronmateriaal. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we je om in te schrijven via dit inschrijformulier.

Meer info over WikiVrijdag en je eerste stappen op Wikipedia

Foto: Nieuwe bewerkers tijdens fashion edit-a-thon in MoMu, 2013, Europeana Fashion / Christin & Monica Ho, via Wikipedia (CC BY-SA 2.0)

Delen: