WikiVrijdag Online Meet-Up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: meet-up
12 jun online werken met laptop voor wikivrijdag

Mis jij in deze tijden van social distancing vanwege de coronacrisis ook de Wikivrijdagen in Amsterdam? Elkaar ontmoeten is helaas nog niet mogelijk. Wél bieden wij je de mogelijkheid om online meer te leren over hoe jij vanuit huis kunt bijdragen aan gendergerelateerde onderwerpen op Wikipedia, beeld op Wikimedia Commons en/of data op Wikidata. Misschien woon je te ver van Amsterdam, maar wilde je altijd al een keer meehelpen aan het verkleinen van de gendergap op Wikipedia.

Inschrijven

Atria, IHLIA (de erfgoedorganisatie die zich bezig houdt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de LHBT-gemeenschap) en Wikimedia Nederland hebben de handen ineen geslagen en bieden gezamenlijk een online WikiVrijdag aan. Je bent van harte uitgenodigd!

Agenda

  • 14.00 uur: Opening/’Inloop’ online WikiVrijdag
  • 14.15 uur: Welkom / Voorstelronde
    Het programma wordt samengesteld op basis van inschrijvingen en evaluatie van WikiVrijdag 15 mei. Zodra er meer bekend is over het programma, zullen we het op deze pagina publiceren.
  • 16.00 uur: Afsluiting

Welk videokanaal gebruiken we?

We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je op donderdag een link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Heb je vragen, stuur ze vast in

Misschien heb je al vragen over Wikipedia, Wikimedia Commons of Wikidata die je op 12 juni wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan Denise Jansen, jansen@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag 12 juni”.

Heb je vragen die je graag eerder wilt bespreken? Stel je vraag dan in de Facebook groep WikiVragen!. Deze groep is speciaal opgericht voor al je Wiki vragen.

Inschrijven

Om je de link voor de bijeenkomst te kunnen toesturen, is inschrijven noodzakelijk. We gebruiken je gegevens alleen voor het toesturen van de link waarmee je kunt inloggen. Inschrijven kan via dit formulier.

Meer info over aanmelden bij Wikipedia, inspiratie vinden en handige tips

Delen: